„Ziua bună! - Ziua Voluntarilor Mici“: Peste 23.000 de elevi și profesori au colectat 60 tone deșeuri din plastic - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

„Ziua bună! - Ziua Voluntarilor Mici“: Peste 23.000 de elevi și profesori au colectat 60 tone deșeuri din plastic

11 May 2018 - 01:42 PM Reciclare & Recuperare

După o zi de muncăÎn cadrul unui proiect de educație non-formală pentru colectarea deșeurilor din plastic, inițiativă comună a Tășuleasa Social și Coca-Cola HBC România susținută de Die Johanniter, în parteneriat cu GreenPoint Management, Romstal, Valrom Industrie și Autoklass și cu sprijinul Inspectoratelor Școlare Județene din Cluj, Bistrița Năsăud și Sălaj, peste 23.000 de elevi și profesori din 5 județe au participat la colectarea a peste 60 tone deșeuri de plastic din gospodăriile lor.

Cea de-a patra ediție a proiectului „Ziua bună! - Ziua Voluntarilor Mici“ a mobilizat elevii în cadrul unei caravane care a vizitat 174 de școli din județele Bistrița Năsăud, Cluj, Sălaj, Maramureș și Suceava. Pe data de 14 aprilie a.c., la finalul acțiunii, 30 de autocamioane au parcurs peste 4.000 de kilometri pentru a strânge 30.000 de saci cu deșeuri din plastic de la elevi. Astfel au fost colectate în vederea reciclării peste 60 de tone de deșeuri din plastic strânse de micii voluntari.

Timp de 10 zile, elevii implicați au strâns deșeuri din plastic din gospodăriile proprii și din localități, având ocazia să-și implice și familiile în această acțiune. La proiect au participat 150 de voluntari Tășuleasa Social, sprijiniți de partenerii implicați în proiect.

Prin această inițiativă s-a realizat un ciclu complet de colectare și reciclare: deșeurile strânse de participanți au fost colectate și vor fi predate unor reciclatori autorizați.

La muncă

La evenimentul de încheiere a proiectului, desfășurat în Cluj-Napoca, au participat reprezentanți ai tuturor celor implicați în proiect - voluntarii Tășuleasa Social, parteneri, autorități și profesori, dar și prieteni ai ONG-ului, jurnaliști și vloggeri.

„Cel mai mult mă bucură că fiecare copil s-a implicat individual în proiect, lucru care a făcut ca această acțiune să fie atât de frumoasă și să aibă un impact atât de puternic. Avem o problemă cu deșeurile din plastic și e absolut necesar să facem ceva. Problemele mediului sunt un împrumut pe care îl luăm de la generația viitoare, așa că este de datoria noastră să căutăm soluții la îndemâna fiecăruia“, a spus Alin Uhlmann Ușeriu, președinte Tășuleasa Social.

La muncă

„Implicarea în comunitate și grija pentru ceea ce lăsăm după noi sunt valori pe care le cultivăm la Coca-Cola HBC România și pe care ne bucurăm să le vedem împărtășite an de an de noi generații care participă la proiectul «Ziua bună! - Ziua Voluntarilor Mici». Susținem proiectul ca parte a platformei noastre de sustenabilitate - După Noi - și ne bucură să vedem evoluția comuni-tăților în care ne implicăm, cu fiecare nouă acțiune și cu fiecare obicei sănătos pe care îl deprind generațiile care ne urmează“, a declarat Irina Ionescu, public affairs & communication manager Coca-Cola HBC România.

Proiectul „Ziua bună! - Ziua Voluntarilor Mici“ încurajează elevii să se implice în dezvoltarea comunității prin voluntariat și atrage de la an la an un număr tot mai mare de copii.
Rezultatele proiectului în anii anteriori:
 2017 - acțiuni simultane de plantare în mai multe județe, la care au luat parte 13.000 elevi de gimnaziu din peste 70 de școli, cu un bilanț de 41.000 de arbori plantați;
 2016 - peste 8.000 de participanți de la 74 de școli s-au implicat în activități de împădurire, plantări, ecologizări, precum și în inițiative sociale și culturale dedicate comunității;
 2015 - 7.000 de elevi au participat la plantarea a 52.500 de arbori.

GreenPoint Management, unul dintre partenerii proiectului, a oferit peste 50.000 de saci din material reciclat 100% și s-a asigurat ca există un ciclu complet de colectare și reciclare: deșeurile strânse de participanți au fost predate unor reciclatori autorizați, GreenPoint asigurând trasabilitatea deșeurilor de plastic până la reciclarea efectivă a acestora.

Reprezentanţii Greenpoint împreună cu elevii

GreenPoint va asigura o sponsorizare prin proiect care va fi pusă la dispoziția Asociației Tășuleasa Social împreună cu veniturile obținute din valorificarea deșeurilor colectate.

„Suntem bucuroși că am putut lua parte la unul dintre cele mai ambițioase proiecte de educație ecologică dedicate elevilor, proiectul «Ziua Bună! - Ziua Voluntarilor Mici». Felicităm partenerii de la Asociația Tășuleasa Social pentru organizarea exemplară, dovadă și cele peste 60 tone de deșeuri colectate, și îi asigurăm de tot sprijinul nostru în viitoarele proiecte pe care le vor desfășura“, a declarat Adela Lazăr, general manager GreenPoint.

Prin parteneriatele și proiectele în care este implicată, GreenPoint Management investește în protecția mediului, reducerea poluării și creșterea gradului de reciclare sau reutilizare în România.

ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare