Flanco susține și recompensează reciclarea electrocasnicelor vechi și a bateriilor - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Flanco susține și recompensează reciclarea electrocasnicelor vechi și a bateriilor

13 June 2018 - 02:49 PM Reciclare & Recuperare

Flanco susţine reciclarea bateriilorFlanco Retail continuă să sprijine și în acest an reciclarea corectă a electrocasnicelor vechi și a bateriilor uzate, prin campanii de informare, premii și reduceri oferite cumpărătorilor. Campania „Privește Partea Pozitivă“, derulată în parteneriat cu Asociația Environ și Asociația SNRB, se va desfășura în toate cele 122 de magazine Flanco din țară până la data de 31 decembrie 2018.

„În fiecare zi crește accesul pe care îl avem la noi informații, studii și descoperiri, iar odată cu el și apetitul nostru pentru o viață mai sănătoasă, pentru un mediu mai curat“, a spus Antonela Ciucaşu, director de marketing la Flanco Retail. „Dar de cele mai multe ori marile schimbări nu vin peste noapte, ci pornesc de la fiecare dintre noi, de la pașii mici pe care îi putem face în viața de zi cu zi - spre exemplu, să reciclăm bateriile uzate în loc să le aruncăm în același loc cu gunoiul menajer sau să ne debarasăm corect de electrocasnicele vechi, odată ce nu le mai putem utiliza.“

Sub sloganul #ReciclămÎmpreună, Flanco își încurajează clienții să protejeze mediul înconjurător prin gestionarea corectă a deșeurilor de electrocasnice și a bateriilor uzate. Totodată, îi răsplătește pe loc cu premii sau reduceri pe toți cei care se implică activ în îndeplinirea acestui obiectiv.

Astfel, clienții care vor să își schimbe un produs electrocasnic de dimensiuni mari precum un aragaz, un aparat frigorific sau o mașină de spălat cu unul nou îl pot aduce pe cel vechi în oricare dintre cele 122 de magazine Flanco din țară și vor primi pe loc o reducere de 100 de lei pentru achiziția unei mașini de spălat sau a unui aparat frigorific din ofertă. Mai multe informații sunt disponibile în regulamentul campaniei, care poate fi consultat pe www.flanco.ro.

Colectăm baterii uzatePe aceia care vor să recicleze bateriile uzate, Flanco și Asociația SNRB îi așteaptă cu premii speciale. Pentru fiecare 20 de baterii uzate predate în plicurile speciale de colectare din toate magazinele rețelei, Flanco oferă pe loc patru baterii noi, două tip R3 (AAA) și două tip R6 (AA). „Pe lângă predarea propriu-zisă a bateriilor, dorim să îi încurajăm pe toți cei care ne calcă pragul să fie mereu interesați și informați cu privire la ce pot face pentru a trăi o viață mai sănătoasă, într-un mediu mai curat. Astfel, cei care știu să răspundă corect la întrebări despre colectarea selectivă pot câștiga și alte premii, precum ghiozdane, acumulatori externi sau cutii pentru colectarea bateriilor uzate la domiciliu“, a completat reprezentantul Flanco.

Marele premiu constă într-o vacanță pentru două persoane într-o destinație eco, ideală pentru „reîncărcarea bateriilor“. Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți la finalul campaniei. Cei care doresc să participe la tombolă trebuie să înregistreze codul de bare de pe plicurile de baterii pe site-ul colecteazbaterii.ro.

„Ne bucurăm să continuăm acest proiect de tradiție pe care îl derulăm în magazinele Flanco încă din 2014 și în cadrul căruia am reușit să colectăm circa 20 tone de baterii uzate, respectiv aproximativ 870.000 de baterii consumate. «Privește Partea Pozitivă» este mai mult decât o campanie promoțională, este și un program de educație ecologică prin care ne-am propus în primul rând să informăm publicul cu privire la efectele deosebit de periculoase ale acestui tip de deșeuri, necesitatea reciclării lor și soluțiile puse la dispoziție“, au declarat reprezentanții Asociației SNRB.

Programul se axează pe colectarea bateriilor pentru electronice și electrocasnice, așa că bateriile plumb-acid și cele cu greutăți mai mari de 3 kg nu fac obiectul campaniei și nu vor fi colectate. Mai multe informații sunt disponibile în regulamentul campaniei, care poate fi consultat pe www.flanco.ro și în toate magazinele Flanco din țară.

Roxana PuiaAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare