Din Karlsruhe în România: Portretul unui specialist de top în reciclarea oțelului inoxidabil - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Din Karlsruhe în România: Portretul unui specialist de top în reciclarea oțelului inoxidabil

11 July 2018 - 11:38 AM Reciclare & Recuperare

CRONIMETDeșeurile, ca parte integrantă a producției de oțel inoxidabil, au beneficii atât economice, cât și pentru mediu. Ele sunt disponibile permanent, nu sunt dependente de grafice de producție și înlocuiesc resurse valoroase. Timpul scurt de prelucrare a acestor materii prime secundare reduce consumul de energie, transformând procesul de producție într-unul mai prietenos cu mediul. Mai mult, emisiile de CO2 pot fi reduse cu până la 90% atunci când în locul materiei prime tradiționale sunt utilizate deșeurile. CRONIMET Holding GmbH este liderul mondial în reciclarea deșeurilor din oțel inoxidabil.

CRONIMET vine de la crom, nichel și metale. Acest nume arată pasiunea care a fost investită în companie timp de 40 de ani, precum și expertiza de care firma dispune în domeniu. Totul a început în 1980, în Karlsruhe și Düsseldorf. Astăzi CRONIMET funcționează în peste 60 de locații, ceea ce îi permite să răspundă rapid și cu flexibilitate cerințelor pieței.
Pentru a putea răspunde nevoilor partenerilor de afaceri, grupul dispune de o bază de utilaje și echipamente din care fac parte foarfece aligator, mașini de balotat și echipamente de analiză cum ar fi spectrometrele sau dispozitivele cu raze X.
CRONIMET oferă analizarea cu precizie ridicată a tuturor materialelor și prelucrarea conform necesităților producătorilor de oțel. Indiferent de forma deșeurilor - fier vechi, așchii sau pilituri - acestea sunt colectate, dezasamblate și sortate potrivit solicitărilor.
În strânsă cooperare cu compania soră CRONIMET Mining AG, CRONIMET este capabilă să furnizeze clienților materii prime atât primare, cât și secundare. Astfel este acoperit un spectru larg, de la metale cu puritate ridicată și feroaliaje până la procesarea deșeurilor de fier și oțel inoxidabil și a aliajelor speciale. Activitatea de bază este însă reciclarea deșeurilor din crom-nichel și crom-nichel-molibden.
În afara reciclării oțelului inoxidabil, CRONIMET se implică și în alte zone. CRONIMET Envirotec GmbH operează prima unitate de prelucrare a nămolurilor cu conținut de uleiuri și deșeuri metalice capabilă să realizeze separarea substanțelor fără modificări chimice. Grupul, care beneficiază și de acreditare AFRA, a început o nouă afacere: reciclarea aeronavelor. 

CRONIMETAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare