ECOTIC dă o nouă viață echipamentelor IT - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

ECOTIC dă o nouă viață echipamentelor IT

11 July 2018 - 11:52 AM Reciclare & Recuperare

ECOTICReutilizarea este unul dintre principiile de bază ale economiei circulare și implicit ale unei societăți sustenabile și are un mare potențial, în special pentru sectorul IT. În acest context și ținând cont de nevoia de soluții de digitalizare din școlile, centrele de plasament sau centrele sociale din România, ECOTIC și partenerii săi APDETIC, InfoCons și Rotary Club București Continental au decis să dea o nouă viață echipamentelor IT prin campania de donații „Împreună, SE POATE”.

Campania a fost lansată de Ziua mondială a Mediului, se desfășoară în perioada 5 iunie - 26 octombrie 2018 și se adresează tuturor entităților care doresc să predea echipamente IT în vederea reutilizării, ca act important de responsabilitate socială.

Prin donarea echipamentelor în vederea reutilizării lor, acestea ajung la beneficiarii care caută asemenea soluții pentru facilitarea accesului la educație. Donarea de echipamente IT, îndeosebi pentru firmele care își reînnoiesc dotările în mod curent, reprezintă un efort mic, dar cu impact important pentru comunitățile defavorizate.

Mia Scarlat, cofondator și președinte al Asociației Mia’s Children, a declarat la momentul primirii donației: „Efectele benefice sunt evidente, deoarece copiii au acces la tehnologia avansată, la informații vitale în efectuarea temelor. Laptopurile oferite Asociației Mia’s Children sunt folosite de copii cu scopul de a le îmbunătăți activitatea școlară“.

Având în vedere rezultatele primei campanii, ECOTIC a decis lansarea celei de-a doua ediții și încurajează firmele din toată țara să doneze echipamente IT care, în urma pregătirii lor pentru reutilizare, vor fi donate către școli, centre de plasament, ONG-uri sau centre sociale care au mare nevoie de dotări cu tehnologie.

Toate laptopurile, unitățile și monitoarele colectate în campanie vor merge pe fluxul de recondiționare al partenerilor ECOTIC și ulterior vor fi donate unor organizații care nu dețin astfel de echipamente.

Campania funcționează în trei pași:
 pasul unu: firmele care se vor înscrie în campanie vor primi documentele necesare scoaterii din gestiune a echipamentelor pe care le vor dona;
 pasul doi: echipamentele donate vor fi recondiționate în condiții corecte de partenerii ECOTIC;
 pasul trei: echipamentele pregătite spre reutilizare vor fi donate organizațiilor beneficiare.

„Inițiativa noastră urmărește un scop dublu: să faciliteze accesul la tehnologia IT al unor categorii defavorizate, în vederea dezvoltării competențelor digitale necesare în carieră și totodată să contribuie la utilizarea mai eficientă a resurselor, în consens cu principiile economiei circulare“, a declarat Valentin Negoiță, președinte ECOTIC.

Pentru mai multe detalii, accesați www.ecotic.ro/stiri/ecotic-da-viata-noua.

Asociaţia ECOTICAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare