Colectarea selectivă începe de la grădiniță - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Colectarea selectivă începe de la grădiniță

10 August 2018 - 01:18 PM Reciclare & Recuperare

„Şi cei mici fac fapte mari“Vara aceasta a marcat finalizarea campaniilor „Şi cei mici fac fapte mari“ şi „Şcoala Ecoterrienilor“, două proiecte educaţionale desfăşurate de ECOTIC şi ECOTIC BAT din dorinţa de a arata copiilor şi tinerilor importanţa colectării selective a deşeurilor electrice şi electronice pentru protecţia mediului înconjurător.

„Și cei mici fac fapte mari“ este un proiect care se adresează celui mai tânăr public, copiii de grădiniță, cu mesaje transmise de un personaj simpatic și cu mare priză la cei mici: Ecoterrianul.

Şi cei mici fac fapte mariRealizată de ECOTIC BAT, campania s-a desfășurat timp de trei luni în cele peste 200 de grădinițe din țară care s-au înscris în program. Acestea au primit un set de materiale pentru susținerea unor ore de educație ecologică, cu scopul ca preșcolarii să înțeleagă ce înseamnă deșeurile de baterii și acumulatori, ce conțin acestea și de ce este important ca bateriile uzate să nu ajungă la groapa de gunoi, ci la reciclare.

La orele de educație ecologică, copiii au aflat despre substanțele toxice, despre materiile prime valoroase care pot fi recuperate din deșeuri și au adus de acasă bateriile uzate pentru a le preda în recipientele puse la dispoziție de ECOTIC BAT. În acest proces s-au implicat de asemenea părinții și prietenii celor mici, iar astfel mesajul și informațiile au ajuns în comunitate.
Proiectul, aflat la cea de-a VI-a ediție, a impulsionat grădinițele participante să colecteze 5,3168 tone de baterii, iar câștigătorii recentei ediții au fost 11 grădinițe din toată țara.

ECOTERRIAN pentru o zi!

Noi absolvenţi la Şcoala Ecoterrienilor

„Școala Ecoterrienilor“ este un alt proiect de anvergură, adresat instituțiilor de învățământ și desfășurat de ECOTIC și ECOTIC BAT cu sprijinul Ministerului Mediului în peste 200 de școli la nivel național. Aflată la cea de-a II-a ediție, campania „Școala Ecoterrienilor“ a inclus două tipuri de activități: colectarea de deșeuri de echipamente electrice și electronice și deșeuri de baterii și acumulatori, iar școlile au fost premiate cu vouchere pentru achiziția de echipamente în funcție de cantitatea predată și de realizarea unor materiale video de către elevi prin care aceștia să promoveze comportamente responsabile față de mediul înconjurător.

Rezultatele acestei ediții s-au concretizat în 306 de filme pe teme de mediu realizate de elevi, 57 tone deșeuri de echipamente electrice și electronice colectate, 2,3 tone de deșeuri de baterii și acumulatori colectate și peste 100.000 de elevi implicați.

ECOTICAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare