Schimb de bune practici între ECOTIC și WEEE Malta - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Schimb de bune practici între ECOTIC și WEEE Malta

07 September 2018 - 01:14 PM Reciclare & Recuperare

ECOTIC şi WEEE MaltaÎn data de 6 august 2018, ECOTIC a primit vizita domnului Joe Attard, directorul executiv al WEEE Malta, organizație membră a WEEE Forum. La prima sa vizită în România, domnul Attard a discutat cu președintele ECOTIC, Valentin Negoiță, cu departamentul operațional reprezentat de Adelina Dumitrașcu și Diana Grosu și cu cel de comunicare reprezentat de Diana Trifu. Discuțiile s-au axat pe principalele provocări ale managementului deșeurilor electrice și electronice, contextul legislativ european, noua directivă privind economia circulară și transpunerea acesteia în legislația românească și în cea malteză. De asemenea, participanții au abordat teme comune cum ar fi țintele de colectare și metodele cele mai eficiente de a le atinge, precum și impactul campaniilor de conștientizare a publicului și colectare a deșeurilor.
Alte subiecte pe agenda întâlnirii au fost activitățile curente derulate de ECOTIC și de WEEE Malta, schimbul de bune practici și proiectele europene derulate în cadrul WEEE Forum, precum și pregătirea primei ediții a International e-Waste Day inițiată de WEEE Forum pentru 13 octombrie 2018. Scopul International
e-Waste Day este de a promova reciclarea deșeurilor electrice și electronice și de a încuraja consumatorii să își recicleze deșeurile, contribuind astfel la creșterea ratelor de reciclare.

ECOTICAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare