RECICLAD’OR, volei și curățenie pe plajele Mării Negre - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

RECICLAD’OR, volei și curățenie pe plajele Mării Negre

07 September 2018 - 02:14 PM Reciclare & Recuperare

Concurs de voleiRECICLAD’OR este una dintre organizațiile de transfer de responsabilitate din domeniul deșeurilor de ambalaje care în ultima perioadă s-au implicat activ în acțiuni de educare și informare a cetățenilor cu privire la mediul înconjurător, colectarea selectivă, reciclarea și economia circulară. În luna august, compania a organizat pe litoral un eveniment care a combinat sportul cu ecologizarea.
Adriana Calcan

În continuarea seriei de acțiuni desfășurate de la începutul anului, RECICLAD’OR a organizat în august 2018 un turneu de volei pe plajă care a inclus o acțiune de ecologizare a mai multor plaje de pe litoralul Mării Negre.

Curăţenie pe plajă

Turneul de Volei pe Plajă RECICLAD`OR OPEN a avut loc pe plaja Briza din Mamaia în perioada 6 - 12 august 2018, fiind organizat de Academia de Volei Tomis Constanța și RECICLAD`OR și susținut de Primăria Municipiului Constanța, sub egida Federației Române de Volei.

Academia de volei

Echipați cu mănuși și saci de plastic, zeci de copii de la Academia de Volei Tomis Constanța, de la Clubul Sportiv Școlar numărul 1 din Constanța și voleibaliștii care au participat la turneu au mers pe plajele din Mamaia pline de turiști veniți în vacanță și au adunat toate gunoaiele.

La curăţenie

Mergând printre turiști și strângând deșeurile aruncate de aceștia, copiii i-au făcut și pe cei mai nepăsători dintre ei să se implice. Nu de puține ori micii ecologiști au fost chiar aplaudați și încurajați pentru efortul lor. În mai puțin de o oră, au strâns numai de pe o plajă mai mulţi saci plini cu deșeuri.

La curăţenie

Prințul Nicolae al României s-a alăturat și el campaniei de conștientizare și a strâns împreună cu copiii ambalajele aruncate de turiști. La final toți copiii au primit diplome, premii și multe cadouri din partea organizatorilor.

Acțiunea a fost un real succes pentru imaginea plajelor din Mamaia, fiindcă în zilele următoare se putea observa faptul că turiștii nu mai aruncau gunoaiele oriunde, ci le duceau la locurile special amenajate.

Pauză de volei

La eveniment au participat peste 100 de copii şi sportivi care prin implicarea lor directă au dat un exemplu de educație civică tuturor celor veniți în concediu pe litoral.

Premii

Societatea RECICLAD`OR va organiza constant astfel de acțiuni ecologice pentru promovarea conceptului de colectare separată a deșeurilor din ambalaje.

PremiiAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare