Campania dedicată electricienilor a ajuns deja la 12.000 de kilograme deșeuri colectate - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Campania dedicată electricienilor a ajuns deja la 12.000 de kilograme deșeuri colectate

12 October 2018 - 02:36 PM Reciclare & Recuperare

Reciclezi şi câştigiAsociația Recolamp organizează din luna aprilie a acestui an o nouă ediție a campaniei de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), campanie dedicată în special profesioniștilor din domeniu.

Recolamp susține și promovează un mod responsabil de gestionare a deșeurilor provenite din surse de iluminat și vrea să îi implice și pe specialiștii în domeniu - electricienii și magazinele de produse electrice din România. Această campanie face parte dintr-un proiect amplu de responsabilizare socială cu privire la colectarea selectivă și reciclare. Gestul de a colecta selectiv deșeurile, de a contribui la păstrarea unui mediu curat și de a ajuta la reciclarea cât mai multor becuri și neoane arse ar putea să devină parte din rutina zilnică. Obiectivul principal al campaniei este creșterea numărului de deșeuri colectate, acestea fiind duse apoi la centrul de reciclare pentru a nu mai contamina gropile de gunoi cu mercur și alte materiale periculoase pentru mediu.

Prima etapă a campaniei se desfășoară până la finalul acestui an și oferă premii garantate tuturor celor care aduc la centrele noastre de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice. Peste 200 de magazine de echipamente electrice de pe tot teritoriul țării s-au înscris în campania Recolamp. Lista acestora poate fi găsită pe www.campanieelectricieni.recolamp.ro.

Până la 31 decembrie 2018 se vor acorda 500 de premii primelor persoane care colectează și predau în magazinele partenere deșeurile de surse de lumină. Astfel, pentru 100 de deșeuri primii 300 electricieni vor primi garantat o nivelă profesională magnetică, iar pentru 500 de deșeuri Asociația Recolamp oferă 200 de șurubelnițe electrice de cea mai bună calitate.

În patru luni de campanie s-au colectat aproximativ 12 tone de deșeuri, ceea ce înseamnă o creștere până în acest moment cu aproximativ 30% față campania din 2017, datorată în principal numărului mai mare de participanți. Pentru a doua etapă a campaniei, care va începe de la 1 ianuarie 2019, Recolamp pregătește noi premii pentru participanți, care vor fi anunțate în luna decembrie a acestui an.

„O parte foarte importantă din activitatea asociației este promovarea colectării selective și a reciclării, iar în acest sens pregătim și alte campanii de educare destinate direct consumatorilor finali, care vor fi lansate în această toamnă. Ne dorim foarte mult să facem procesul de colectare selectivă mai ușor și mai la îndemâna oamenilor“, a afirmat directorul de marketing al Asociației Recolamp, Anca Lupusavei.

În peste 10 ani de activitate, Recolamp s-a poziționat ca una dintre principalele asociații nonprofit din România care sprijină colectarea și reciclarea deșeurilor provenite din echipamente de iluminat uzate, la standarde europene, în condiții de maximă siguranță. Păstrăm o colaborare strânsă cu toți partenerii noștri, atât cu autoritățile, cât și cu producătorii, importatorii și companiile de reciclare, pentru a fi în permanență conectați la nevoile populației și la cerințele impuse de un proces optim de colectare și reciclare.

Orice generator de deșeuri din România poate solicita containere personalizate și poate beneficia de infrastructura de colectare pe care Recolamp a dezvoltat-o. Colaborarea este gratuită, organizația asigurând preluarea deșeurilor de la cantitatea minimă de 20 de kilograme sau 100 de bucăți becuri și/sau tuburi fluorescente și pentru minim 50 de kilograme în cazul corpurilor de iluminat. Alte articole in rubrica Reciclare & Recuperare