Colectare selectivă în reţeaua HoReCa - Reciclare & Recuperare | Ecologic

Reciclare & Recuperare

Colectare selectivă în reţeaua HoReCa

17 March 2010 - 04:04 PM Reciclare & Recuperare

horeca-februarie-2010-145_lrUn grup de tineri, asociaţi într-un ONG, şi-a propus să implementeze un sistem de colectare selectivă a deşeurilor în restaurante, hoteluri, baruri, cluburi şi cafenele.
Young Professionals Club, o asociaţie înfiinţată la sfârşitul anului 2008 şi-a propus ca misiune principală dezvoltarea profesională şi personală a membrilor şi de a crea reţele de tineri profesionişti prin trei direcţii: networking şi socializare, dezvoltare personală şi profesională şi în special prin proiectele pe care asociaţia le dezvoltă şi implementează.
Unul dintre aceste proiecte este „Linked to Green“, prin care Young Professionals Club şi-a propus crearea u-nor conexiuni între firmele de colectare selectivă şi locaţiile HoReCa, denumire generică a hotelurilor, restaurantelor şi cafenelelor din Bucureşti, în această primă fază a proiectului.
Pentru implementare, proiectul a fost finanţat de Ambasada SUA cu 18.000 de dolari, dar sprijinul principal a venit de la doi actori importanţi pe piaţa deşeurilor de ambalaje din România, ECO-ROM Ambalaje şi REMATHOLDING Co SRL.
Directorul general Eco-Rom, Sorin Popescu a susţinut încă din prima clipă iniţiativa tinerilor. Referitor la importanţa implementării unui asemenea proiect într-o reţea atât de mare acesta a spus:  „În acest sistem se generează cantităţi de deşeuri pe toate fluxurile de materiale - sticlă, mase plastice, hârtie, carton, lemn. Pe aceste segmente, Româ- nia trebuie să atingă nişte obiective asu- mate, din ce în ce mai mari până în 2013“, a declarat directorul general Eco- Rom Ambalaje, Sorin Popescu. El a precizat că Eco-Rom a sprijinit şi va sprijini întotdeauna iniţiative de acest fel.
Mihai Sofian, directorul general al Rematholding consideră iniţiativa celor de la Young Professionals Club o idee de afaceri foarte bună, care va aduce profit dacă nu anul acesta, în mod cert anul viitor. Sofian este hotărât să sprijine şi logistic, şi material tinerii în iniţiativa lor, în aşa fel încât acţiunea să continue şi să se extindă la nivel naţional, chiar şi după ce proiectul finanţat de Ambasada USA va fi încheiat. „Din partea mea au şi vor avea întotdeauna tot sprijinul, iar dacă acum nimeni nu ar trebui să se aştepte la un profit, eu pot să le spun că acesta va veni în mod cert anul viitor“, a declarat directorul Rematholding. Costul containerelor pentru colectarea selectivă a deşeurilor, containere care vor fi amplasate în locaţiile HoReCa din Bucureşti, au fost suportate de Rematholding.
Potrivit preşedintelui Young Professionals Club,  Dragoş Barbălată, locaţiile HoReCa participante la proiect vor primi calificativul Linked to Green, ceea ce va populariza conceptul şi la nivelul clienţilor locaţiilor participante. „Pentru moment, în faza pilot a proiectului sunt înscrise 21 de locaţii, dar da-că lucrurile vor merge bine, vom putea prelungi programul şi dorim să îl extindem la nivel naţional“, a declarat preşedintele Young Professionals Club.
Locaţiile unde se implementează colectarea selectivă sunt Arcade Cafe, Cafe Deko, Ceainăriile Rendez Vous (trei locaţii), Clubul Ţăranului Român, Coyote Cafe, Curtea Berarilor, Embassy, Goblin, Green Hours, Lăptăria lui Enache, Restaurant Talia (două locaţii), Restaurant Livada cu Cireşi, Restaurant Riviera, Studio Martin, Suburbia, Tephra, Trafalgar şi You Cafe.



Alte articole in rubrica Reciclare & Recuperare