Asociația Environ continuă lupta împotriva schimbărilor climatice - Schimbări climatice | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Schimbări climatice

Asociația Environ continuă lupta împotriva schimbărilor climatice

07 January 2018 - 08:52 PM Schimbări climatice

Săptămâna Diplomaţiei Europene 2017: focus climaAsociația Environ a participat în data de 28 noiembrie 2017 la deschiderea oficială a „Săptămânii Diplomaţiei Europene 2017: focus clima“, proiect inițiat de ambasadele Franţei, Spaniei, Suediei şi Germaniei împreună cu Institutul Cultural Român şi cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Evenimentul de inaugurare a fost deschis de Excelența Sa Doamna Ambasador a Franței, Michèle Ramis, Excelența Sa Domnul Ambasador al Germaniei, Cord Meier-Klodt și Ionuț Câmpeanu, secretar de stat în cadrul Ministerul Mediului, care au subliniat în discursurile lor importanța colaborării internaționale în domeniul schimbărilor climatice și necesitatea unor acțiuni concrete pentru implementarea rezoluțiilor Acordului de la Paris care a fost deja ratificat de 168 state ce cumulează aproximativ 87% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră.
„Săptămâna Diplomației Europene“ s-a desfășurat în perioada 27 noiembrie - 7 decembrie 2017 și a avut drept scop evidențierea semnificației schimbărilor climatice, precum și gravele consecințe ale acestora, impulsionând dezbaterile pe acest subiect în societatea actuală. În lupta comună împotriva modificărilor reflectate în climă, Europa doreşte să fie un model la nivel global şi să prezinte alternative de contracarare a efectelor negative ale schimbărilor climatice.

În cadrul evenimentului de inaugurare a fost prezentat oficial filmul „The Age of Consequences“ (regia Jared P. Scott, 2016), iar proiecțiile de filme și documentare care subliniază impactul schimbărilor climatice asupra vieților noastre și importanța protejării planetei au continuat pe toată perioada evenimentului.

În contextul susținerii eforturilor României de implementare a Strategiei Naționale privind schimbările climatice și creștere economică bazată pe emisii reduse de carbon, Ambasada Republicii Federale Germania în parteneriat cu Asociația Environ va organiza în luna februarie 2018 simpozionul „Proiecte comune româno-germane pentru emisii reduse de CO2“ ca parte a proiectului multianual început în 2014, „SOS Clima - Redu Amprenta de Carbon“.

Săptămâna diplomaţiei europene

Evenimentul va avea drept scop intensificarea schimburilor de experiență româno-germane în ceea ce privește măsurile concrete aflate la îndemâna autorităților locale, a societății civile și companiilor de transpunere a rezoluțiilor Acordului de la Paris COP21 privind încălzirea globală și reconfirmate în cadrul Conferinței ONU COP23 de la Bonn.

Informații privind activitățile din cadrul „Săptămânii Diplomației Europene 2017: focus clima“ sunt disponibile pe http://bit.ly/2Ak5Unh, precum și pe www.sosclima.ro și www.facebook.com/climasos.

ecologicAlte articole in rubrica Schimbări climatice