8 din 10 români spun că țara e afectată de încălzirea globală - Schimbări climatice | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Schimbări climatice

8 din 10 români spun că țara e afectată de încălzirea globală

09 October 2019 - 01:49 PM Schimbări climatice

Potrivit unui sondaj al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), 96% dintre români au auzit de încălzirea globală, 8 din 10 consideră că țara noastră e afectată de fenomen, iar 9 din 10 cred că România are o problemă cu poluarea.

Aproape 75% dintre cei intervievați menționează ca semne ale încălzirii globale schimbările precipitațiilor, temperaturilor și anotimpurilor, topirea ghețarilor - 18%, intensificarea uraganelor/apariția tornadelor - 15% și expansiunea deșerturilor/seceta - 11%. În opinia respondenților, principalii factori care contribuie la încălzirea globală și la poluarea din România sunt numărul mare de autovehicule, traficul auto, defrișările și lipsa pădurilor.

Din totalul celor chestionați, 75% au spus că sunt interesați de campanii de colectare deșeuri și 86% de împăduriri. Dintre cei care au spus că iau măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice (73%), 92% au declarat că fac colectare separată, 26% și-au cumpărat o mașină mai prietenoasă cu mediul și 12% au instalat echipament care produce energie regenerabilă.

ecologicAlte articole in rubrica Schimbări climatice