Primăriile marilor orașe vor fi sancționate pentru poluarea din aer - Schimbări climatice | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Schimbări climatice

Primăriile marilor orașe vor fi sancționate pentru poluarea din aer

09 February 2020 - 12:28 PM Schimbări climatice

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunțat pe 6 ianuarie a.c. că aerul din București și marile orașe este din ce în ce mai poluat și că va dispune verificări săptămânale, iar autoritățile publice responsabile vor fi sancționate.
Oficialul a spus că în 2018 analizele privind calitatea aerului au indicat 70 de cazuri în care au fost depășite cotele maxime, iar numai primăriile pot reduce poluarea prin măsuri ca modernizarea centurilor ocolitoare și a transportului public din orașe ca București, Brașov și Iași.
Precizările au venit după ce consilierul general USR Octavian Berceanu a declarat că parametrii calității aerului din Sydney și București au valori comparabile, în condițiile în care la acel moment metropola australiană era poluată de fumul emis de incendii. Berceanu și-a bazat afirmațiile pe cifrele furnizate de mai multe rețele independente de măsurare a calității aerului. Potrivit acestor date, la începutul lunii ianuarie a.c. în București poluarea cu PM10 a fost de 161 ug/m3, iar în Sydney de 169 ug/m3.

ecologicAlte articole in rubrica Schimbări climatice