Kenya: clima micşorează producţia de cafea - Schimbări climatice | Ecologic

Schimbări climatice

Kenya: clima micşorează producţia de cafea

18 March 2010 - 08:37 PM Schimbări climatice

roasted_coffee_beans_rr

Modificarea climei, modul de producere a precipitaţiilor şi seceta excesivă transformă managementul culturilor agricole într-un coşmar, arată un studiu al Coffee Research Foundation din Kenya, citat de Reuters. De exemplu, precipitaţiile intermitente din anul agricol 2007-2008 au cauzat explozia bolilor înregistrate la boabele de cafea, ajungându-se la o reducere a producţiei cu până la 23%. Temperatura propice pentru dezvoltarea plantelor se situează între 19 şi 25 grade Celsius. Dacă temperatura creşte, maturizarea florilor arborelui de cafea se produce dacă precipitaţiile sunt mai importante, ceea ce nu s-a întâmplat. Multe plante de pe marginea plantaţiilor au început să se usuce, neputându-se adapta. Se încearcă determinarea sezonului, prin examinarea plantelor, dar acestea au început să poarte teci cu boabe din toate vârstele de maturizare. Din această cauză, luarea măsurilor de apărare împotriva dăunătorilor sunt din ce în ce mai dificile. La fel se întâmplă şi cu tipul îngrăşămintelor necesare, neputându-se face diferenţieri. Plecând de aici, inclusiv activitatea de recoltare devine un calvar, iar costurile totale necesare pentru întreţinerea culturilor şi pentru recoltare cresc în mod exponenţial.



Alte articole in rubrica Schimbări climatice