A fost lansată prima platformă online pentru managementul deşeurilor - Stiinţă & Tehnologie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Stiinţă & Tehnologie

A fost lansată prima platformă online pentru managementul deşeurilor

31 July 2014 - 02:02 PM Stiinţă & Tehnologie

iwmp.roOdată cu dezvoltarea industriei de management al deşeurilor în ţara noastră a apărut şi nevoia de a eficientiza activitatea societăţilor din domeniu, cu privire la înregistrarea şi gestionarea acestor deşeuri cu ajutorul unor soluţii informatice. Astfel, a fost lansată platforma online WMP, un instrument pentru cei care lucrează în managementul deşeurilor.

Ce este WMP?

WMP este o platforma web base în care toţi cei care lucrează în domeniul managementului deşeurilor pot găsi toate informaţiile de care au nevoie în activitatea lor. Putem să dăm un exemplu de informaţii: link către autoritaţile din domeniu, curs de schimb valutar, link către societăţi comerciale cu activităţi în acest domeniu, un loc în care se pot cere sfaturi şi acces către un soft specializat de gestiune a deşeurilor.

Cum s-a ajuns la WMP?

În ziua de azi orice persoană care are o funcţie administrativă foloseşte un computer cu acces la internet. De cele mai multe ori acest device nu este folosit la adevărata lui valoare. Pe internet găseşti orice informaţie doreşti, dar în locaţii diferite şi sub forme diferite de prezentare. Noi ne-am gândit să facem un portal care să fie deschis tot timpul de către cei care lucrează în acest domeniu şi să îi ajutăm în activitatea lor zilnică.

Despre ce soft specializat de gestiune a deşeurilor vorbim?

În legislaţia în vigoare în România, HG nr. 856/2002 şi HG nr. 1061/2008 sunt date formularele care trebuiesc folosite în acest domeniu şi modul de gestiune a deşeurilor. La noi majoritatea persoanelor completează aceste formulare în programe generale de editare, iar gestiunea lor se face manual. Cu acest soft noi venim cu o soluţie customizată pe această legislaţie. Odată cu introducerea datelor unui potenţial client se poate realiza automat oferta, contractul, documentele de transport şi gestiunea electronică a relaţiei comerciale care se finali- zează cu rapoarte de activitate.

Aceste rapoarte pot fi destinate autorităţilor sau pot fi folosite pentru situaţiile interne ale societăţilor.

Cine poate folosi acest soft?

În general toţi cei care au activităţi legate de deşeuri pot să folosească acest soft. Dacă luăm în calcul fluxul tehnologic, putem să facem referire la generatorii de deşeuri, transportatorii specializaţi, staţii de colectare intermediară şi societăţi specializate pentru valorificare şi/sau eliminare finală a deşeurilor.

iwmp.roAcest soft este destinat unei anumite categorii de deşeuri?

În primul rând vrem să vă informăm că acest software este disponibil de pe orice dispozitiv cu acces la internet.

Utilizatorul are un ID şi o parolă pe care le foloşeste pentru a avea acces la domeniul său şi de acolo poate să înceapă să utilizeze soft-ul. Referitor la categoriile de deşeuri, nu avem nicio restricţie. Legislaţia la care am făcut referire mai sus nu se opreşte la anumite categorii de de-şeuri. Singura problemă care poate să apară este necesitatea realizării unor mici adaptări în funcţie de specificul activităţii fiecărui client, dar noi oricum avem un serviciu de customizare pus la dispoziţia clientului.

Cum poate fi accesat acest program de către potenţialii clienţi?

Cei interesaţi pot intra pe platforma web iwmp la a-dresa www.iwmp.ro, unde vor găsi o secţiune în care pot să completeze datele de contact ale potenţialului client şi un reprezentant al nostru îl va contacta.

În funcţie de complexitatea solicitărilor se poate crea un cont online şi un schimb de documente electronice, finalizat cu un ID şi o parola pentru fiecare utilizator în parte. Dacă sunt detalii mai multe de discutat se poate stabili o întâlnire pentru o mai bună comunicare.

Care este preţul acestui soft?

Target-ul nostru este ca acest soft să fie folosit de cât mai mulţi din cei implicaţi în această activitate. Din acest punct de vedere noi am gândit trei categorii de costuri pentru acest soft: customizare iniţială soft, cost anual/utilizator şi update anual pentru orice modificări apar în legislaţie. Sumele pentru fiecare serviciu în parte sunt relativ mici şi stabilite prin con- tractul care se încheie între adminsitratorul platformei şi clienţi.

Asigură acest software securitatea informaţiile stocate online?

Una dintre obligaţiile administratorului acestei platforme este păstrarea siguranţei şi a confidenţialităţii informaţiilor care sunt folosite în cadrul acestui program. Aici avem o legislaţie specifică pe care o respectăm, iar din punct de vedere tehnic am făcut toate eforturile să asigurăm un grad ridicat de securitate.

Vă rugăm să accesaţi www.iwmp.ro pentru o primă analiză şi să utilizaţi versiunea DEMO a programului pus la dispoziţie de noi.

Suntem siguri că acest instrument vă va ajuta în activitatea zilnică şi nu vedem niciun motiv pentru care să nu mergeţi mai departe în demersul dvs. pentru utilizarea sistemelor electronice în activitatea zilnică.

Pentru mai multe detalii vă rugam să accesaţi www.iwmp.ro sau ne trimiteţi un email la adresa office@iwmp.ro.

iwmp.roAlte articole in rubrica Stiinţă & Tehnologie