Fermierii îşi pot face propriul carburant - Stiinţă & Tehnologie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Stiinţă & Tehnologie

Fermierii îşi pot face propriul carburant

08 June 2015 - 11:58 AM Stiinţă & Tehnologie

CamelinaCinci comunităţi rurale din tot atâtea judeţe ale ţării vor avea ocazia să înveţe cum se poate produce o parte din carburantul necesar funcţionării utilajelor din fermele proprii, folosind o plantă energetică care se poate cultiva pe terenurile agricole degradate.

Proiectul „Soluţii Eco-Inovatoare pentru Dezvoltare Rurală Durabilă“ implementat de către Asociaţia Centrul de Biotehnologii Microbiene-BIOTEHGEN în parteneriat cu Fundaţia Terra Mileniul III pe o perioadă de 13 luni îşi propune valorificarea potenţialului terenurilor neexploatate, degradate sau nepotrivite culturilor agricole, prin cultivarea camelinei, o plantă „energetică“ rezistentă şi cu impact economic pozitiv. Uleiul produs din seminţele acestei plante poate fi folosit ca biocarburant care contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Camelina este o plantă cunoscută pentru potenţialul său energetic. Are o perioadă de vegetaţie de 85-95 zile datorită căreia poate fi cultivată cu succes în ţara noastră.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Stiinţă & Tehnologie