Reciclare & Recuperare

CCR România a premiat câştigătorii campaniei „Cel mai tare la reciclare“

07 December 2017 - 03:16 PM 0 comentarii

Campania „Cel mai tare la reciclare“ a fost organizată de către CCR România în colaborare cu APM Satu Mare, ISJ Satu Mare, ALPIN SRL şi ALPIN RECYCLING SRL Satu Mare în perioada anului şcolar 2016 - 2017, în 23 unităţi de învăţământ din judeţ.

CCR România a premiat câştigătorii campaniei „Cel mai tare la reciclare“

Coincinerarea, o alternativă la depozitarea deşeurilor

07 December 2017 - 03:06 PM 0 comentarii
Coincinerarea, o alternativă la depozitarea deşeurilor

Patronatul din industria cimentului și altor produse minerale pentru construcții din România (CIROM), din care fac parte principalii jucători din industria cimentului din țară, a prezentat autorităților centrale și locale o soluție cu privire la problema deșeurilor în România și rolul fabricilor de ciment în gestionarea corectă a acestora.

Împreună, se poate!

07 December 2017 - 02:58 PM 0 comentarii
Împreună, se poate!

ECOTIC, cu sprijinul APDETIC și Rotary Club București Continental, a lansat în luna mai 2017 o campanie de donare a echipamentelor IT recondiționate. Campania s-a desfășurat în perioada 10 mai - 30 iulie 2017 și s-a adresat tuturor companiilor care au dorit să predea echipamente IT ieșite din uz. În urma acestei campanii, 59 de echipamente au fost recondiționate şi ulterior donate către 6 instituții care aveau mare nevoie de ele.

Bucureştiul va avea nu unul, ci mai multe incineratoare de deşeuri municipale

06 December 2017 - 03:31 PM 0 comentarii

De mai mult timp se discuta, mai mult pe la colțuri, de incineratorul de deșeuri care va fi construit la București. Totul gravita în jurul acestei instalații gigantice: studiile, strategiile primăriei, legislația de mediu din Parlament, chiar și realizarea Planului Național de Gestionare a Deșeurilor, care trebuia neapărat să includă acest incinerator atât de dorit de primărie.

Ionuţ Georgescu: „Cetăţeanul este principalul actor în sistemul de gestionare a deşeurilor“

06 December 2017 - 03:05 PM 0 comentarii

Deșeurile municipale sunt acele deșeuri generate de cetățeni și de care majoritatea primăriilor din țara asta nu sunt interesate în niciun fel. Periodic, spre final de an, responsabilitatea privind gestionarea deşeurilor este pasată de la primării la producătorii de bunuri ambalate și, mai nou, către organizațiile de transfer de responsabilitate.

Sectorul 1, obligat să colecteze selectiv

06 December 2017 - 12:56 PM 0 comentarii

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a anunțat că cetățenii trebuie să colecteze selectiv, altfel rămân cu gunoiul neridicat. Oamenii trebuie doar să separe gunoaiele umede de deșeurile din carton, plastic, sticlă etc. și să le depună în două pubele diferite, care există deja.

Consultări privind sistemul de management al deșeurilor reciclabile

06 December 2017 - 12:46 PM 0 comentarii

Vicepremierul Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, și vicepremierul Marcel Ciolacu au avut o consultare cu reprezentanții producătorilor și importatorilor de ambalaje și produse ambalate pe tema soluțiilor de implementare a unui sistem eficient de management al deșeurilor reciclabile.

Noiembrie 2017

Austria, exemplu de bune practici în domeniul deşeurilor de ambalaje

11 November 2017 - 03:42 PM 0 comentarii

Cu o rată de reciclare a deșeurilor de ambalaje de aproximativ 70%, Austria se situează printre cele mai performante țări în această privinţă, precum și în topul european al reciclării deșeurilor municipale. Chiar dacă deține un istoric îndelungat în domeniu, recent, ca urmare a deschiderii pieței transferului de responsabilitate, mecanismul de gestiune a deșeurilor de ambalaje s-a modificat printr-o modelare economică funcțională, echidistantă și simplificată, cu precădere în privința deșeurilor de ambalaje generate în gospodăriile populației.

Austria, exemplu de bune practici în domeniul deşeurilor de ambalaje

Cum poluăm fără să ne dăm seama? Deșeuri menajere periculoase

11 November 2017 - 03:20 PM 0 comentarii

România produce anual 267 milioane tone de deșeuri, dintre care 670.000 de tone sunt deșeuri periculoase. Cele mai importante surse de deșeuri periculoase sunt câteva sectoare de activitate precum cel industrial, HORECA, industria chimică și auto, domeniul medical și farmaceutic sau industria alimentară.

Cum poluăm fără să ne dăm seama? Deșeuri menajere periculoase

CCR și Decathlon, parteneriat pentru un mediu mai curat

11 November 2017 - 03:12 PM 0 comentarii
CCR și Decathlon, parteneriat pentru un mediu mai curat

Campania „Aruncă Isteț! - Reciclează și vei fi recompensat“ este desfășurată de CCR România și Decathlon de la începutul lunii septembrie și până la finalul anului 2017.

Depozitele neconforme au intrat în vizorul ministrului Mediului

11 November 2017 - 02:06 PM 0 comentarii

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a avut în ultima lună o serie de vizite fulger la mai multe depozite de deşeuri neconforme din Transilvania şi din Moldova, unde s-a
întâlnit cu cei care administrează depozitele şi cu autorităţile publice locale.

Depozitele neconforme au intrat în vizorul ministrului Mediului

Comisia Europeană atenţionează din nou România pentru deficienţe în gestionarea deşeurilor

11 November 2017 - 02:00 PM 0 comentarii
Comisia Europeană atenţionează din nou România pentru deficienţe în gestionarea deşeurilor

Problemele majore pe care România le are în gestionarea deşeurilor municipale au intrat de mai mult timp în atenţia Comisiei Europene, instituţie care a avertizat oficialii guvernamentali de riscurile la care se expune ţara noastră în cazul în care nu se iau în considerare obligaţiile asumate şi recomandările venite din partea Comisiei.

Au început înscrierile la Can Art&Design Festival, ediția a IV-a

11 November 2017 - 12:46 PM 0 comentarii

Can Art&Design Festival a deschis înscrierile pentru cea de-a patra ediție a concursului în care elevi, studenți, absolvenți ai facultăților de design și specialiști în design grafic își pot demonstra creativitatea arătând ce înseamnă reciclarea pentru ei.

Au început înscrierile la Can Art&Design Festival, ediția a IV-a

Tarife diferențiate pentru deşeuri

11 November 2017 - 12:32 PM 0 comentarii

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat că tarifarea diferențiată a deșeurilor colectate ar putea fi implementată de la 1 ianuarie 2018, cu o perioadă de grație de șase luni pentru ca primăriile să își revizuiască contractele de salubrizare.

Octombrie 2017

Constantin Damov: „România se află într-un blocaj aproape fără ieşire în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor“

05 October 2017 - 02:19 PM 0 comentarii

Colectarea deşeurilor municipale în România este de prea mult timp o problemă la care autorităţile publice, indiferent de culoarea lor politică, nu au reuşit până acum să găsească o rezolvare.

Constantin Damov: „România se află într-un blocaj aproape fără ieşire în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor“

Asociația Recolamp a gestionat 3.650 de tone deșeuri de echipamente de iluminat în primii 10 ani de activitate

05 October 2017 - 01:24 PM 0 comentarii
Asociația Recolamp a gestionat 3.650 de tone deșeuri de echipamente de iluminat în primii 10 ani de activitate

Asociația Recolamp, organizație nonprofit fondată de General Electric Hungary Kft., Ledvance GMBH şi Philips Lighting România, a marcat 10 ani de activitate și de reciclare a deșeurilor de echipamente de iluminat printr-o expoziție de fotografie ce suprinde viața românilor în relație cu iluminatul, într-o țară plină de contraste, dar care are obligații europene ferme privind colectarea și reciclarea deșeurilor din becuri, neoane și corpuri de iluminat.

ENVIRON 10 ANI: 50.000 tone de deşeuri electrice reciclate

05 October 2017 - 12:51 PM 0 comentarii
ENVIRON 10 ANI: 50.000 tone de deşeuri electrice reciclate

Peste 4000 de centre dotate cu infrastructură de colectare a deșeurilor de la populație la nivel național, 50.000 de tone deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) colectate și reciclate la standarde europene de protecție a mediului, aproape 100 de campanii de conștientizare derulate, 3 aplicații mobile pentru sistemele de operare Android și iOS printre care un instrument util ce orientează utilizatorii spre cel mai apropiat centru de reciclare, 5 proiecte europene, primul program de educație ecologică implementat în peste 1100 de școli care reciclează activ, primul centru de colectare selectivă pe 10 fracții în București, sute de parteneriate și o comunitate de zeci de mii de oameni responsabili și implicați în domeniul mediului și luptei împotriva schimbărilor climatice.

Garda Naţională de Mediu a închis 12 depozite de deșeuri neconforme

05 October 2017 - 11:32 AM 0 comentarii

România se află în procedură de infringement pentru 68 de depozite de deșeuri neconforme. Dintre acestea, Garda Națională de Mediu (GNM) a închis sau ecologizat recent zece depozite municipale și două industriale, arată un comunicat al instituției.

Un primar a făcut din Mizil un exemplu de bună practică pentru toate localităţile din România

04 October 2017 - 04:51 PM 0 comentarii

De ani de zile în România se discută pe tema deşeurilor municipale. De fiecare dată aflăm că nu sunt bani, că cetăţenii nu vor să se implice sau că în oraşe nu se poate face prea uşor colectare selectivă.

Septembrie 2017

O situaţie a Sistemelor de Management Integrat al Deşeurilor

07 September 2017 - 01:16 PM 0 comentarii
O situaţie a Sistemelor de Management Integrat al Deşeurilor

Vă prezentăm un material referitor la Sistemele de Management Integrat al Deşeurilor, sisteme care nu sunt funcţionale deşi au fost începute acum mulţi ani.
Materialul ne-a fost pus la dispoziţie de către Bogadan Constantinescu membru în Coaliţia pentru Economie Circulară şi director general al SC PRO RECYCLING & CONSULTING SRL.

Aruncarea medicamentelor expirate la gunoi, un pericol ascuns

02 September 2017 - 12:25 PM 0 comentarii

Cu toţii avem prin casă medicamente, unguente, siropuri, dispozitive medicale sau alte produse de îngrijire personală pe care nu le mai folosim, din diverse motive: au expirat (da, medicamentele expiră!), au ambalajele deteriorate sau pur şi simplu nu ne mai sunt necesare (ne-am însănătoşit, am schimbat sau am întrerupt tratamentul).

Aruncarea medicamentelor expirate la gunoi, un pericol ascuns

CCR România și Dedeman: Parteneriat pentru colectarea deșeurilor de baterii și acumulatori portabili

02 September 2017 - 12:12 PM 0 comentarii

Campania de colectare a bateriilor și acumulatorilor portabili uzați „Fiecare Baterie Contează“ este desfășurată de CCR România în perioada 22 iunie - 30 decembrie 2017, în toate magazinele Dedeman din România.

CCR România și Dedeman: Parteneriat pentru colectarea deșeurilor de baterii și acumulatori portabili

Retrospectiva campaniilor ECOTIC „Orașe Curate“ și „Stația de Reciclare“. Colectarea DEEE: traseu, acoperire națională și rezultate

02 September 2017 - 12:02 PM 0 comentarii
Retrospectiva campaniilor ECOTIC „Orașe Curate“ și „Stația de Reciclare“. Colectarea DEEE: traseu, acoperire națională și rezultate

Organizația ECOTIC și-a intensificat eforturile de comunicare către populație, în toate mediile din țară, precum și de colectare efectivă a DEEE-urilor. Obiectivul principal este încurajarea românilor să predea corect spre reciclare electricele și electronicele uzate, într-o manieră cât mai ușoară și motivantă.

Mulți turiști de pe litoral au înțeles de ce contează reciclarea dozelor de aluminiu

01 September 2017 - 03:27 PM 0 comentarii

Turiștii care își petrec vacanța pe litoral au devenit mai atenți la ce lasă în urmă. Campania de conștientizare „ExtravaCANza - Și mama reciclează!“, desfășurată de Every Can Counts România la sfârșitul lunii iulie 2017, a contribuit la colectarea a 1500 de kilograme de doze din aluminiu, de trei ori mai mult decât ediția din anul trecut.

Mulți turiști de pe litoral au înțeles de ce contează reciclarea dozelor de aluminiu

August 2017

CCR România desfăşoară o nouă campanie de colectare a deşeurilor de baterii şi acumulatori portabili

11 August 2017 - 11:18 AM 0 comentarii

Campania de colectare a bateriilor și acumulatorilor portabili uzați „Noul tu găsește putere în reciclare“ a fost demarată de CCR România alături de Kaufland România şi se desfăşoară între 9 iunie - 31 decembrie 2017.

CCR România desfăşoară o nouă campanie de colectare a deşeurilor de baterii şi acumulatori portabili

ECOTIC raportează 100.000 de tone de deșeuri electrice colectate

11 August 2017 - 10:43 AM 0 comentarii
ECOTIC raportează 100.000 de tone de deșeuri electrice colectate

ECOTIC, prima organizație de transfer de responsabilități în domeniul colectării și reciclării DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) din România, a atins pragul de 100.000 de tone DEEE colectate și introduse în fluxul reciclării de-a lungul a 10 ani de activitate (30 aprilie 2007 - 30 iunie 2017).

Viitorul reciclării deșeurilor în România - model italian de bune practici

10 August 2017 - 03:10 PM 0 comentarii
Viitorul reciclării deșeurilor în România - model italian de bune practici

Asociația Environ, în parteneriat cu Asociația Recolamp și cu sprijinul Ministerului Mediului, Consiliului Concurenței, Ministerio dell’Ambiente e della Tutela del Territorio e del Mare din Italia și Centro di Coordinamento RAEE (Cdc RAEE), a organizat în data de 5 iulie 2017 conferința „Viitorul reciclării deșeurilor în România: performanță și inovație în domeniul DEEE“.

Conferinţa OPP REMAT, oportunităţi de afaceri şi clarificări legislative

10 August 2017 - 03:01 PM 0 comentarii

OPP REMAT, organizaţia patronală care reuneşte unii dintre cei mai importanţi valorificatori şi reciclatori de deşeuri din România, organizează în fiecare an câte două conferinţe, evenimente la care Revista ecologic este de fiecare dată prezentă.

Conferinţa OPP REMAT, oportunităţi de afaceri şi clarificări legislative

„ExtravaCANza - Și mama reciclează!“ la Mamaia

10 August 2017 - 02:31 PM 0 comentarii

Every Can Counts România a organizat o nouă ediție a campaniei „ExtravaCANza - Și mama reciclează!“. În luna iulie, turiștii aflați pe litoral au avut la dispoziție un aparat inteligent pentru reciclarea dozelor de aluminiu și au participat la activități distractive cu premii.

„ExtravaCANza - Și mama reciclează!“ la Mamaia

Mihai Sofian: „Trăim într-o ţară care a pierdut cea mai mare parte din industrie“

10 August 2017 - 01:53 PM 0 comentarii

Întâlnirea OPP REMAT care a avut loc în această vară la Mamaia a strâns un număr record, de aproape 150 de participanţi. Subiectele abordate în dezbaterile la care au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Mediului, ai Administraţiei Fondului pentru Mediu şi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului au vizat actualele, dar şi eventualele schimbări legislative din domeniul deşeurilor, modul corect de raportare a cantităţilor de deşeuri gestionate de către agenţii economici şi perspectivele de dezvoltare în acest domeniu economic.

Cornel Brezuică: „România nu colectează separat, iar aceasta este o problemă care ne va afecta în scurt timp“

10 August 2017 - 01:28 PM 0 comentarii

Administrația Fondului pentru Mediu este instituția subordonată Ministerului Mediului care a finanțat de-a lungul anilor 26 de categorii de proiecte și programe naționale de protecție a mediului. Anularea timbrului de mediu, care a reprezentat de-a lungul anilor principala sursă de finanțare a Fondului pentru Mediu, a redus considerabil posibilitățile de finanțare ale instituției.

Iulie 2017

Taiwanul importă tehnologie de reciclare din România

05 July 2017 - 05:29 PM 0 comentarii

O delegaţie condusă de secretarul general al Biroului de Protecţia Mediului din Tainan, oraşul care a fost prima capitală a Taiwanului, a vizitat România în cursul lunii mai pentru a vedea cum se face reciclarea în ţara noastră.

Conferinţa „România - Orizont 2020: Îndeplinirea obligațiilor restante în domeniul deșeurilor, o urgență națională“

05 July 2017 - 05:02 PM 0 comentarii

În data de 12 iunie 2017, Revista ecologic a organizat la Hotel Intercontinental, Bucureşti, a cincea conferinţă „România - Orizont 2020“.

Iunie 2017

Asalt media asupra depozitului de deşeuri municipale Glina

16 June 2017 - 09:50 AM 0 comentarii
Asalt media asupra depozitului de deşeuri municipale Glina

În această perioadă de instabilitate politică fără precedent, grupuri de interese din zona deşeurilor au pornit un asalt pentru preluarea celui mai mare depozit de deşeuri conform din România depozitul Glina.

Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor a intrat în dezbatere publică

09 June 2017 - 11:02 AM 1 comentariu

România deține, la ora actuală, 51 de stații de transfer al deșeurilor și 104 staţii de sortare, atât a deșeurilor reciclabile colectate separat, cât și a deșeurilor colectate în amestec, reiese dintr-o statistică publicată de Ministerul Mediului, prin Direcția Generală Deșeuri, Situri Contaminate și Substanțe Periculoase, în prima versiune a Planului Național de Gestionare a Deșeurilor (PNGD), supusă dezbaterii publice

Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor a intrat în dezbatere publică

Reciclarea ambalajelor de sticlă

09 June 2017 - 10:48 AM 0 comentarii
Reciclarea ambalajelor de sticlă

Aderarea Parlamentului European la conceptul de economie circulară și pașii pe care îi face în această direcție ar trebui să fie urmăriți cu atenție de autoritățile din România, din partea cărora se așteaptă acțiuni convergente.

Pentru reciclare, cheamă ajutoare!

09 June 2017 - 10:40 AM 0 comentarii
Pentru reciclare, cheamă ajutoare!

În perioada 26 aprilie - 5 iunie 2017, Green Group și ECOTIC desfășoară campania „Pentru reciclare, cheamă ajutoare!“, adresată locuitorilor Capitalei care au de predat electronice uzate. Campania informează publicul asupra existenței serviciului SIGUREC Mobil de preluare a deșeurilor direct de la domiciliu.

Stația de Reciclare ECOTIC își continuă drumul în județul Argeș

09 June 2017 - 10:35 AM 0 comentarii

„Stația de Reciclare“ este o campanie de informare a publicului și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) lansată de Organizația ECOTIC în iunie 2016, dedicată mai ales mediului rural din România.

Stația de Reciclare ECOTIC își continuă drumul în județul Argeș

„Împreună, se poate“: campanie pentru donații de echipamente IT

09 June 2017 - 10:29 AM 0 comentarii
„Împreună, se poate“: campanie pentru donații de echipamente IT

ECOTIC cu sprijinul APDETIC și Rotary Club București Continental, a lansat o campanie de colectare și ulterior de donație de echipamente IT.

Românii au reciclat 35.000 de baterii uzate în ultimele 6 luni

09 June 2017 - 10:18 AM 0 comentarii

Bilanțul campaniei „Privește Partea Pozitivă“ la finalul celei de-a doua ediții înregistrează peste 8 tone de baterii și acumulatori portabili uzați colectate de la cei peste 3000 de participanți înscriși în program.

Românii au reciclat 35.000 de baterii uzate în ultimele 6 luni

WEEE Forum: 15 ani de succese în reciclarea deșeurilor de echipamente electronice

09 June 2017 - 09:44 AM 0 comentarii
WEEE Forum: 15 ani de succese în reciclarea deșeurilor de echipamente electronice

Cu ocazia celei de-a cincea Conferințe Internaționale WEEE, găzduită de Malta în perioada 26-27 aprilie 2017, WEEE Forum a celebrat 15 ani de activitate și a prezentat viziunea sa pentru asigurarea unui viitor eficient și durabil în domeniul colectării și reciclării deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Cooperarea între toți partenerii interesați va fi cheia atingerii țintelor ambițioase de colectare propuse. Organizaţiile din România care fac parte din WEEE Forum sunt ECOTIC, ENVIRON şi ROREC.

Digitalizarea şi inovaţia vor avea un impact deosebit asupra economiei sustenabile

08 June 2017 - 04:14 PM 0 comentarii

Conferinţa anuală a WEEE Forum, organizată la Malta în perioada 26-27 aprilie a.c., a fost un eveniment important pentru toţi cei care se ocupă de gestionarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice din Europa.

Mai 2017

Greșelile autorităților împing salubrizarea în prăpastie

11 May 2017 - 03:00 PM 0 comentarii

Gestionarea deșeurilor municipale este pentru România o misiune aproape imposibilă. Apartenența la Uniunea Europeană ne-a impus reguli, standarde, reglementări și obligații ce revin în mare parte autorităţilor locale și centrale ale statului și, implicit, fiecărui cetățean din România.

Greșelile autorităților împing salubrizarea în prăpastie

CCR România şi Hornbach au lansat campania „Fiecare bec contează. Reciclează-l!“

11 May 2017 - 02:26 PM 0 comentarii
CCR România şi Hornbach au lansat campania „Fiecare bec contează. Reciclează-l!“

CCR Logistics Systems RO, împreună cu Hornbach România, derulează în perioada 3 aprilie - 31 decembrie 2017 campania „Fiecare bec contează!“.

Traseul deșeurilor medicale până la eliminare

11 May 2017 - 02:18 PM 0 comentarii

Anual, circa 20.000 de tone de deșeuri medicale sunt generate de unitățile spitalicești de stat și private, adică aproximativ 3% din totalul deșeurilor periculoase colectate în România.

Traseul deșeurilor medicale până la eliminare

Rezultatele campaniei „Orașe Curate: Botoșani“

11 May 2017 - 01:57 PM 0 comentarii

„Orașe Curate“, campania națională ECOTIC dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, s-a desfășurat în perioada 1 martie - 7 aprilie 2017 în municipiul Botoșani.

Rezultatele campaniei „Orașe Curate: Botoșani“

„Staţia de Reciclare“ a ajuns în judeţul Argeş

11 May 2017 - 01:52 PM 0 comentarii
„Staţia de Reciclare“ a ajuns în judeţul Argeş

„Stația de Reciclare“ este o campanie de informare a publicului și de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice lansată de Organizația ECOTIC în iunie 2016 și dedicată mediului rural din România.

Eco-Rom Ambalaje a primit licența de operare

11 May 2017 - 01:48 PM 0 comentarii

În data de 11 aprilie 2017, Ministerul Mediului a emis Licenţa de Operare pentru Eco-Rom Ambalaje SA, în formatul standard prevăzut de legislația în vigoare.

Eco-Rom Ambalaje a primit licența de operare

România, repetentă la reciclare

11 May 2017 - 01:37 PM 0 comentarii
România, repetentă la reciclare

Uniunea Europeană propune obiective de reciclare din ce în ce mai ambițioase, care să favorizeze tranziția către o economie circulară pentru toate statele membre.

50 de sisteme SIGUREC vor fi instalate în Capitală

11 May 2017 - 01:25 PM 3 comentarii

Gabriela Firea, primarul Capitalei, și Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, au anunțat demararea unor acțiuni importante pentru cetățenii Capitalei, printre care implementarea unui sistem pentru managementul calității aerului, colectarea selectivă a deșeurilor municipale, creșterea suprafețelor verzi din București și un program de educație și conștientizare, în special în rândul tinerilor, privitor la gestiunea deșeurilor.

50 de sisteme SIGUREC vor fi instalate în Capitală

Pungile din plastic vor ajunge la mâna parlamentarilor

11 May 2017 - 11:57 AM 0 comentarii

Ministerul Mediului a propus recent un proiect de lege privind deșeurile de ambalaje, care se referă în principal la interzicerea pungilor de plastic subțire cu mâner.

Aprilie 2017

Un an de la deschiderea Centrului Municipal de Colectare Iaşi

03 April 2017 - 05:13 PM 0 comentarii

Centrul Municipal de Colectare Iaşi (CMCI) s-a deschis în martie 2016 şi a reprezentat o premieră pentru ţara noastră: pentru prima oară, un municipiu avea pe teritoriul său un centru universal de colectare a deşeurilor generate în gospodării private. Peste 40 de tone de deşeuri au fost predate la CMCI de la deschidere.

Un an de la deschiderea Centrului Municipal de Colectare Iaşi

Conferinţa WEEE Forum, Malta 2017

03 April 2017 - 05:09 PM 0 comentarii
Conferinţa WEEE Forum, Malta 2017

WEEE Forum, asociaţia europeană care reprezintă peste 30 de organizaţii de transfer de responsabilităţi în domeniul gestionării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), împlineşte 15 ani de activitate. Conferinţa aniversară va avea loc în Malta, în perioada 26-27 aprilie 2017.

SNRB a premiat câștigătorii campaniei „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci“

03 April 2017 - 04:46 PM 0 comentarii

Primăriile care s-au implicat activ în campania națională „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci“ derulată de Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și au dat dovadă de inițiative pline de originalitate, au fost recompensate cu premii pe măsură.

SNRB a premiat câștigătorii campaniei „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci“

Mai multă reciclare, mai puține gropi de gunoi și limitarea risipei alimentare

03 April 2017 - 03:38 PM 0 comentarii

Patru directive privind gestionarea deșeurilor provenite în principal din gospodării și de la micile întreprinderi au fost modificate de către parlamentarii europeni în data de 14 martie 2017.

Mai multă reciclare, mai puține gropi de gunoi și limitarea risipei alimentare

Doru Iorga: "Colectarea deșeurilor este gestionată pe două fluxuri de către două instituții separate"

03 April 2017 - 02:25 PM 0 comentarii

Orice problemă a cărei rezolvare depinde de mai multe instituții ale Statului este amânată la nesfârșit în România. Rar se întâmplă ca funcționari din două ministere să încerce măcar să găsească o cale de compromis, chiar dacă la mijloc este interesul cetățenilor și al României ca țară europeană.

Martie 2017

Reciclarea uleiurilor industriale prin ultrapurificare

07 March 2017 - 04:01 PM 0 comentarii

Compania Master PH din Bucureşti a dezvoltat o tehnologie specială de reciclare prin purificare a uleiurilor auto şi a uleiurilor industriale. Pentru parcurile auto, dar şi pentru firmele care
au utilaje şi instalaţii de producţie cu acţionare hidraulică, această tehnologie poate aduce economii semnificative în costurile de întreţinere ale acestora.

Reciclarea uleiurilor industriale prin ultrapurificare

Cantitățile de deșeuri colectate au crescut semnificativ anul trecut

07 March 2017 - 03:55 PM 0 comentarii
Cantitățile de deșeuri colectate au crescut semnificativ anul trecut

Îndeplinirea obiectivelor de valorificare pe care le au cei care pun pe piață produse ambalate reprezintă o mare problemă pentru cei care au obligații în domeniu. Preluarea responsabilităților acestora de către organizații specializate este o practică comună tuturor țărilor Uniunii Europene, iar sistemul de preluare a responsabilităților funcționează în România din anul 2004, odată cu înființarea Eco-Rom Ambalaje.

Asociația Environ și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană au lansat o „Provocare la reciclare!“

07 March 2017 - 03:47 PM 0 comentarii

Asociația Environ și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) împreună cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și compania Remat-Holding au lansat mediului de afaceri german din România o „Provocare la reciclare!“, un proiect destinat îmbunătățirii relațiilor dintre angajați, companii și mediu și a impactului ecologic pe care îl determină.

Asociația Environ și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană au lansat o „Provocare la reciclare!“

OPP REMAT, dezbatere pe tema raportărilor privind trasabilitatea deșeurilor

07 March 2017 - 03:04 PM 0 comentarii
OPP REMAT, dezbatere pe tema raportărilor privind trasabilitatea deșeurilor

În perioada 20-21 februarie 2017 a avut loc la Sinaia Conferința anuală a Organizației Patronale și Profesionale REMAT (OPP REMAT), eveniment care a reunit reprezentanți ai celor mai importanți valorificatori de deșeuri din România și ai organizațiilor de transfer de responsabilitate din domeniul deșeurilor.

O iniţiativă Green Group şi ECOTIC: SIGUREC Mobil „te lasă“ fără electronicele uzate

07 March 2017 - 02:47 PM 0 comentarii

Bucureştenii în căutare de soluţii rapide şi fără bătăi de cap pentru predarea spre reciclare a electronicelor vechi au la dispoziţie şi serviciul de colectare din faţa casei, SIGUREC MOBIL, pe lângă metodele clasice de schimb 1 la 1 şi predarea la punctele de colectare dedicate.

O iniţiativă Green Group şi ECOTIC: SIGUREC Mobil „te lasă“ fără electronicele uzate

Asociația Recolamp a colectat 658 tone deșeuri de echipamente de iluminat în anul 2016

07 March 2017 - 01:45 PM 0 comentarii

Recolamp, organizație non-profit fondată în 2007 de General Electric, Os-ram România și Philips România, a colectat și asigurat reciclarea a 658 tone de deșeuri din echipamente de iluminat în 2016.

Asociația Recolamp a colectat 658 tone deșeuri de echipamente de iluminat în anul 2016

Depozitul de deșeuri Iridex trebuie să închidă celulele 1-5

07 March 2017 - 01:31 PM 0 comentarii

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, solicită Agenției de Mediu București urgentarea procedurilor de închidere a celulelor 1 - 5 de la groapa de gunoi Iridex, care poate funcționa cel mult până în anul 2019.

Mihai Sofian: „România are ținte de atins în valorificare și noi putem contribui decisiv la atingerea acestora“

06 March 2017 - 03:34 PM 0 comentarii

Organizaţia patronală şi profesională OPP REMAT este cea mai importantă asociaţie a valorificatorilor de deşeuri din România. Spre deosebire de cei care lucrează în salubritate, care depind de subvenţii, de taxe, de plăţi de la bugetele locale, valorificatorii de deşeuri nu depind decât de piaţă, de preţurile materialelor, de bursă. Despre piaţa deşeurilor şi despre relaţiile cu autorităţile am vorbit cu Mihai Sofian, preşedintele OPP REMAT.

Februarie 2017

Raport CE: România are niveluri de reciclare și compostare a deșeurilor de 16%, sub media europeană de 44%

09 February 2017 - 05:16 PM 0 comentarii

Eficiența resurselor din România este scăzută, economia circulară subdezvoltată, în timp ce nivelurile de reciclare și compostare se află mult sub media europeană, se arată într-un raport al Comisiei Europene de evaluare a punerii în aplicare a politicilor Uniunii Europene de mediu în statele membre.

Raport CE: România are niveluri de reciclare și compostare a deșeurilor de 16%, sub media europeană de 44%

Beneficiile reciclării dozelor de aluminiu

09 February 2017 - 04:34 PM 0 comentarii
Beneficiile reciclării dozelor de aluminiu

În trecut, aluminiul era mai valoros decât aurul, însă, odată cu trecerea timpului, acest material a devenit mult mai accesibil și face parte astăzi dintr-o normalitate pe care consumatorii o trăiesc zi de zi.

Clement Hung: „Sistemul de colectare trebuie resuscitat pentru ca ţara noastră să se îndrepte către o economie circulară“

09 February 2017 - 02:43 PM 0 comentarii

Nu este o noutate faptul că România este ultima ţară din Europa în ceea ce priveşte managementul deşeurilor municipale, o ţară care îşi depozitează deşeurile colectate neselectat de la o populaţie care, chiar dacă ar vrea să schimbe ceva, nu are ce face în condiţiile în care autorităţile centrale şi cele locale menţin în continuare acest sistem specific ţărilor din lumea a treia.

Taxa de depozitare a deşeurilor nu a supravieţuit decât două săptămâni

09 February 2017 - 01:58 PM 0 comentarii

Din prima zi a anului 2017, în România a intrat în vigoare așa-numita taxă de depozitare a deșeurilor, o taxă impusă printr-o lege neînsoțită, firește, de norme și mecanisme de aplicare. Scopul acestei taxe ar fi trebuit să fie, dacă ea ar fi fost aplicată corect, reducerea cantităților de deșeuri depozitate și încurajarea reciclării. Aplicată prost, la noi taxa nu a dus decât probleme, de la blocarea activității salubriştilor și până la închiderea unor depozite de deșeuri.

Ianuarie 2017

Protecția mediului, o temă de actualitate pentru AHK România

16 January 2017 - 04:31 PM 0 comentarii
Protecția mediului, o temă de actualitate pentru AHK România

Un grup de firme germane membre ale Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană - AHK România - cere Ministerului Mediului suspendarea aplicării penalităţii producătorilor contribuabili la AFM pentru anul 2016, ca măsură reparatorie faţă de lipsa soluţionării blocajului existent în domeniul colectării şi reciclării ambalajelor de hârtie, carton, plastic şi sticlă, până la remedierea situaţiei existente.

Colaborare între Green Group şi ECOTIC pentru colectarea electronicele uzate

16 January 2017 - 04:20 PM 0 comentarii

O nouă campanie semnată de Green Group şi ECOTIC a oferit bucureştenilor o soluţie mobilă de colectare a electronicelor vechi chiar din pragul casei. SIGUREC MOBIL este un serviciu care se poate accesa din aplicaţia pentru smartphone SIGUREC.

Colaborare între Green Group şi ECOTIC pentru colectarea electronicele uzate

Every Can Counts România a premiat reciclarea creativă

16 January 2017 - 03:58 PM 0 comentarii

Can Art&Design Festival, concurs organizat pentru al treilea an consecutiv, a devenit o formă de educaţie ecologică în ceea ce priveşte revalorificarea dozelor din aluminiu într-o manieră creativă. Această ediţie a reunit peste 80 de lucrări înscrise în cele patru secţiuni - Can Bag Design, Design, Handmade Adulţi şi Handmade Copii.

Every Can Counts România a premiat reciclarea creativă

Veniturile obținute din taxa de depozitare trebuie reinvestite în domeniul gestiunii deșeurilor

16 January 2017 - 01:18 PM 0 comentarii

În România, nu de puţine ori Statul s-a grăbit să introducă taxe fără a face şi o analiză a impactului pe care acestea le vor avea asupra mediului economic, fără a găsi sursele pentru acoperirea lor şi fără chiar a face publice şi normele de aplicare ale unor legi care aduc bani la buget, însă creează mari probleme mediului economic.

Magdalena Iuga: „Strategia de salubrizare pune un mare accent pe introducerea colectării separate a deşeurilor de la populație“

16 January 2017 - 12:40 PM 0 comentarii

Nimeni nu poate susţine că Bucureştiul ar fi un oraş curat. În Capitala României nu se face colectarea selectivă a deşeurilor, iar societăţile de salubritate nu fac altceva decât să transporte gunoiul amestecat preluat de la cetăţean la depozitele de gunoi.

Decembrie 2016

Colectare de becuri uzate cu premii pe loc

10 December 2016 - 03:19 PM 2 comentarii
Colectare de becuri uzate cu premii pe loc

Green Group, Recolamp şi cora organizează în hipermarketul cora Pantelimon campania cu premii pe loc „ŢI S-A ARS UN BEC, HAI LA SIGUREC“ pentru încurajarea colectării becurilor uzate.

CCR România a premiat câştigătorii Olimpiadei Deşeurilor din Cluj

10 December 2016 - 03:12 PM 0 comentarii

În anul şcolar 2015-2016, CCR România a implementat Olimpiada Deşeurilor în unităţile de învăţământ din judeţul Cluj, unde a colectat 1.338 kg de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi 1.023 kg de deşeuri de baterii şi acumulatori portabili (DBA).

CCR România a premiat câştigătorii Olimpiadei Deşeurilor din Cluj

ECOTIC şi PEPCO reciclează! Iar Moş Nicolae premiază!

10 December 2016 - 02:57 PM 0 comentarii
ECOTIC şi PEPCO reciclează! Iar Moş Nicolae premiază!

În perioada 5 noiembrie - 5 decembrie 2016, ECOTIC desfășoară o campanie de colectare a bateriilor și jucăriilor electrice uzate în rețeaua magazinelor PEPCO din București.

Privește Partea Pozitivă - maraton de colectare a bateriilor uzate

10 December 2016 - 02:50 PM 0 comentarii
Privește Partea Pozitivă - maraton de colectare a bateriilor uzate

Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB) derulează în perioada 15 octombrie 2016 - 31 martie 2017 cea de-a doua ediţie a campaniei „Priveşte partea pozitivă“.

Obiective urbane: reciclarea la Iași

10 December 2016 - 02:32 PM 0 comentarii
Obiective urbane: reciclarea la Iași

Au trecut opt luni de la deschiderea Centrului Municipal de Colectare Iași (CMCI), primul centru de acest tip din România dedicat colectării tuturor deșeurilor generate în gospodăriile private.

Programul RABLA se suplimentează cu peste 3.500 de tichete

10 December 2016 - 12:56 PM 0 comentarii

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a dispus în data de 21 noiembrie a.c. suplimentarea Programului RABLA CLASIC 2016 cu 3.538 de noi note de înscriere destinate persoanelor fizice.

Programul RABLA se suplimentează cu peste 3.500 de tichete

István Muzsay: „ECO ANVELOPE şi-a îndeplinit de fiecare dată obiectivele de valorificare a anvelopelor uzate“

10 December 2016 - 12:49 PM 0 comentarii

Anvelopele uzate sunt peste tot în lume o mare provocare pentru cei care se ocupă de gestionarea acestui tip de deşeu. Dacă în urmă cu 20-30 de ani ele erau depozitate în cantităţi uriaşe peste tot în lume, în prezent anvelopele uzate fie sunt folosite în industria cimentului drept combustibil alternativ, fie sunt transformate prin reciclare în covoare elastice pentru drumuri sau terenuri sportive.

Raul Pop: „În România, protecţia mediului este văzută deocamdată ca un rău necesar“

10 December 2016 - 12:26 PM 0 comentarii

Îndeplinirea obligaţiilor de valorificare a deşeurilor de ambalaje a fost una dintre marile probleme moştenite de echipa de tehnocraţi de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Noiembrie 2016

Începe etapa a II-a a „Stației de Reciclare“ Brașov, campanie ECOTIC dedicată mediului rural

09 November 2016 - 02:59 PM 0 comentarii

„Stația de Reciclare“ este o campanie de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) lansată de ECOTIC în iunie 2016 și dedicată mediului rural din România.

Începe etapa a II-a a „Stației de Reciclare“ Brașov, campanie ECOTIC dedicată mediului rural

Priveşte Partea Pozitivă: Marele premiu, o vacanţă pentru „reîncărcarea bateriilor“

09 November 2016 - 02:42 PM 0 comentarii
Priveşte Partea Pozitivă: Marele premiu, o vacanţă pentru „reîncărcarea bateriilor“

Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) a demarat cea de-a doua ediție a campaniei „Privește Partea Pozitivă“, menită să încurajeze publicul să aducă bateriile uzate pentru a fi reciclate în punctele de colectare din magazine.

DOSAR: 2 lei, acuzaţii, infringement şi multă nepăsare

09 November 2016 - 02:31 PM 0 comentarii

La sfârşit de an, un nou scandal zguduie piaţa reciclării ambalajelor în România.

DOSAR: 2 lei, acuzaţii, infringement şi multă nepăsare

Dragoş Doru: „Interesul cetăţeanului este eliminat de societăţile de salubrizare care nu colectează selectiv deşeurile“

08 November 2016 - 02:52 PM 0 comentarii

Aluminiul este cel mai valoros material care se găseşte în deşeurile de ambalaje. Cu toate că produsele îmbuteliate în doze de aluminiu nu au o căutare la fel de mare în România ca în alte ţări, ele sunt o prezenţă constantă pe piaţa produselor alimentare.

Octombrie 2016

Germania vrea să elimine ţintele de reciclare

11 October 2016 - 12:46 PM 0 comentarii

Germania, țara cea mai influentă a Uniunii Europene, ocupă locul de lider ca reciclator în Europa și și-a atins deja obiectivul stabilit pentru anul 2030 în domeniul reciclării. Aceasta a cerut Comisiei Europene ca țintele de reciclare din pachetul legislativ de mediu privind Economia Circulară să fie eliminate.

Germania vrea să elimine ţintele de reciclare

Strânge dozele de aluminiu şi vei fi răsplătit!

11 October 2016 - 12:20 PM 0 comentarii
Strânge dozele de aluminiu şi vei fi răsplătit!

Dozele din aluminiu sunt cel mai reciclat ambalaj din lume, iar o doză reciclată ajunge înapoi pe raft în aproximativ 60 de zile.

Încă trei orașe din România s-au înscris în campania Orașe Curate

10 October 2016 - 02:02 PM 0 comentarii

Pornită în luna mai 2016, campania națională Orașe Curate este o inițiativă a Organizației ECOTIC dedicată informării și conștientizării publicului, precum și colectării deșeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) din mediul urban.

Încă trei orașe din România s-au înscris în campania Orașe Curate

Campania națională de colectare a DEEE-urilor „Stația de Reciclare“ a ajuns în județul Brașov

10 October 2016 - 01:46 PM 0 comentarii

După ce a străbătut comunele din județul Iași, „Stația de Reciclare“ - campanie națională de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în mediul rural, dezvoltată de organizația ECOTIC, a luat startul și în județul Brașov, cu sprijinul Prefecturii Brașov, al Agenției pentru Protecția Mediului Brașov și Dedeman.

Campania națională de colectare a DEEE-urilor „Stația de Reciclare“ a ajuns în județul Brașov

Pentru organizaţia ECOTIC, construirea zilei de mâine începe astăzi

10 October 2016 - 01:08 PM 0 comentarii

ECOTIC este una dintre cele mai importante organizaţii de preluare de responsabilităţi din domeniul gestionării deşeurilor electrice şi electronice şi prima organizaţie de acest fel care s-a înfiinţat în România, în urmă cu zece ani.

Septembrie 2016

Europenii își aruncă vapoarele ca pe niște jucării stricate, iar consecinţele sunt grave

12 September 2016 - 04:46 PM 0 comentarii

După casare, multe dintre navele care navigau cândva semeţe sub pavilioanele ţărilor euro- pene sunt trimise la dezmembrare pe ţărmurile Asiei. Aici provoacă pierderi de vieţi omeneşti, răspândesc substanţe cancerigene, poluează grav apele şi solul.

Europenii își aruncă vapoarele ca pe niște jucării stricate, iar consecinţele sunt grave

Staţia de Reciclare: un nou bilanț de etapă

12 September 2016 - 04:03 PM 0 comentarii
Staţia de Reciclare: un nou bilanț de etapă

Lansată în luna iunie a anului 2016, Stația de Reciclare - campanie națională de colectare DEEE în mediul rural dezvoltată de Organizația ECOTIC cu sprijinul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Iași (ADIS) și al Agenției pentru Protecția Mediului Iași - a încheiat cu succes primele două etape, desfășurate în perioada 14 iunie - 28 iulie 2016.

Prima platformă online de interconexiune între generatorii și colectorii deșeurilor de ambalaje

12 September 2016 - 03:21 PM 0 comentarii
Prima platformă online de interconexiune între generatorii și colectorii deșeurilor de ambalaje

În contextul sumbru în care se găsește România, legat de rata colectării selective a deșeurilor, dar și pentru a veni în fața cetățenilor cu o nouă campanie de conștientizare și responsabilizare față de mediu, Asociația Planeta Verde a deschis în luna august 2016 o platformă online destinată atât generatorilor, cât și colectorilor deșeurilor de ambalaje.

Asociația Environ este partener într-un proiect unic la nivel european - Urban_WINS

09 September 2016 - 06:01 PM 0 comentarii

Urban_WINS, un nou proiect european finanţat prin Programul de Cercetare şi Inovare „Horizon 2020“, va studia modul în care oraşele utilizează resursele şi produsele realizate, precum şi modul în care sunt eliminate deşeurile generate, în vederea dezvoltării şi testării unor planuri şi soluţii inovative, în scopul îmbunătăţirii metodelor de prevenire şi gestionare a deşeurilor.

Asociația Environ este partener într-un proiect unic la nivel european - Urban_WINS

Peste 38.000 de doze au fost colectate în staţiunea Mamaia

09 September 2016 - 05:30 PM 0 comentarii

În perioada iulie-august, turiştii aflaţi pe litoralul românesc au avut posibilitatea de recicla dozele din aluminiu şi de a contribui la menţinerea curăţeniei în locurile de vacanţă.

Peste 38.000 de doze au fost colectate în staţiunea Mamaia

Bancă de date în care vor fi înregistrate cantităţile de deşeuri colectate selectiv din Bucureşti

09 September 2016 - 05:26 PM 0 comentarii

PMB va solicita operatorilor de salubritate să raporteze lunar cantităţile de deşeuri colectate separat, astfel încât să poată fi întocmită şi completată o bază de date şi să poată fi urmărit modul de îndeplinire a ţintelor de colectare aşa cum prevăd cerinţele legislaţiei europene, iar una dintre ţintele impuse de UE este diminuarea cu 15% anual a cantităţilor de deşeuri care ajung la gropile de gunoi.

Bancă de date în care vor fi înregistrate cantităţile de deşeuri colectate selectiv din Bucureşti

O platformă on-line pentru ambalaje în loc de organizaţii de preluare de responsabilităţi?

09 September 2016 - 12:15 PM 0 comentarii

La sfârşitul lunii august a fost lansată o platformă on-line de tranzacţionare a deşeurilor de ambalaje - www. transferderesponsabilitate.ro.

August 2016

Roboţi specializaţi în reciclarea ecranelor LCD

03 August 2016 - 01:39 PM 0 comentarii

Producătorul german Erdwich Zerkleinerungssysteme GmbH din Kaufering a anunţat că a dezvoltat un sistem automat destinat procesării televizoarelor şi monitoarelor de calculator cu ecrane de tip LCD (liquid crystal display), extragerea mercurului şi reciclarea lui putându-se face într-o „manieră ecologică“.

Roboţi specializaţi în reciclarea ecranelor LCD

Un nou studiu ECOTIC: Evoluţie pozitivă a gradului de conştientizare faţă de deşeurile electrice

03 August 2016 - 01:15 PM 0 comentarii
Un nou studiu ECOTIC: Evoluţie pozitivă a gradului de conştientizare faţă de deşeurile electrice

Organizaţia ECOTIC face publice rezultatele unui nou studiu - „Evaluarea atitudinii populaţiei din România cu privire la deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi DBA”. Studiul a fost finalizat în luna mai 2016 şi face parte din proiectul Caravana ECOTIC, proiect finanţat prin programul LIFE + al Uniunii Europene.

„Și mama reciclează!“ în 20 de hipermarketuri

03 August 2016 - 12:58 PM 0 comentarii

Can Pack Recycling și Asociația Alucro - deținătorul licenței Every Can Counts -, cu sprijinul Auchan România, a lansat campania „Și mama reciclează!“, un proiect menit să încurajeze reciclarea dozelor de aluminiu în rândul publicului român.

„Și mama reciclează!“ în 20 de hipermarketuri

Instituţiile statului încearcă să elimine colectorii şi valorificatorii de deşeuri de pe piaţă

02 August 2016 - 02:04 PM 0 comentarii

În perioada 3-5 iulie 2016 s-a desfăşurat la Mamaia întâlnirea semestrială a membrilor Organizaţiei Patronale şi Profesionale REMAT, întâlnire la care a participat şi secretarul de stat din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, responsabil de domeniul deşeurilor, Raul Pop. Invitat special la acest eveniment a fost Kazimierz Poznański, preşedintele Camerei de Reciclare şi Metale Neferoase din Polonia.

Radu Merica: „Scopul taxei de depozitare nu este să aducă bani suplimentari la bugetul de stat sau la Administraţia Fondului pentru Mediu, ci să rezolve problema deşeurilor“

02 August 2016 - 01:36 PM 0 comentarii

Salubrizarea în România este un serviciu care trăieşte deocamdată din taxele încasate de la cetăţeni de către primării. Fie că cetăţeanul plăteşte el însuşi acest serviciu, aşa cum este normal să se întâmple, fie că primăriile spun că ele plătesc serviciul de salubritate, banii vin din acelaşi loc, de la cetăţeni.

Bucureștenii de la bloc pot plăti mai puțin la întreținere dacă reciclează bateriile uzate!

02 August 2016 - 12:59 PM 0 comentarii

Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) organizează în perioada 5 iulie - 30 noiembrie 2016 campania de conștientizare și stimulare a colectării selective a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili, ,,Reciclezi mai mult, plătești mai puțin!”, un proiect derulat în parteneriat cu Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat.

Primul Oraș Curat raportează: la final de campanie, Botoșaniul a colectat 3,4 tone DEEE

02 August 2016 - 11:56 AM 0 comentarii

Anul 2016 este primul an în care România are o țintă obligatorie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE): 40%. De aceea, ECOTIC și-a intensificat eforturile pe toate planurile.

Primul Oraș Curat raportează: la final de campanie, Botoșaniul a colectat 3,4 tone DEEE

În curând, plăteşti cât arunci

02 August 2016 - 11:43 AM 0 comentarii

Guvernul intenționează să introducă în curând un nou program, „Plătești cât arunci“, prin care să stimuleze cetățenii să recicleze cât mai mult și să arunce cât mai puțin.

Premieră naţională! Programul RABLA se suplimentează cu aproximativ 4.000 de tichete

02 August 2016 - 11:36 AM 0 comentarii

După ce în numai trei săptămâni de la lansarea Programului „Rabla Clasic 2016“ pentru persoane fizice cele 13.000 de tichete valorice au fost epuizate, Ministerul Mediului a hotărât suplimentarea programului cu încă 4000 de tichete.

Gestionarea deșeurilor de ambalaje, reglementată prin Ordonanţă de Urgenţă

02 August 2016 - 11:34 AM 0 comentarii

Guvernul a emis Ordonanța de urgență nr. 38 din 28 iunie 2016 pentru modificarea Legii nr. 249/2015 privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje.

Gestionarea deșeurilor de ambalaje, reglementată prin Ordonanţă de Urgenţă

Iulie 2016

De 1 Iunie, Baterel a cucerit sute de copii!

12 July 2016 - 03:06 PM 0 comentarii

Peste 300 de copii au participat la activitățile organizate de Asociația Environ, cu prilejul celui mai mare eveniment de joacă în familie, inițiat de Itsy Bitsy în Parcul IOR, de Ziua Copilului.

CCR România a organizat Olimpiada Deşeurilor în Covasna

09 July 2016 - 12:39 PM 0 comentarii

La finalul lunii martie, CCR România a demarat campania „Olimpiada Deșeurilor - cel mai tare la reciclare“ în instituțiile de învățământ din Covasna, pentru colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii portabile.

CCR România a organizat Olimpiada Deşeurilor în Covasna

Centrul Municipal de Colectare Iași: Un Ghid de Reciclare și o nouă tombolă ECO cu premii atractive

09 July 2016 - 12:25 PM 0 comentarii

După efervescența determinată de momentul lansării sale, în martie 2016, Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI) continuă să comunice cu locuitorii Municipiului Iași să îi determine să colecteze selectiv și să recicleze deșeurile pe care le generează în propriile gospodării.

Centrul Municipal de Colectare Iași: Un Ghid de Reciclare și o nouă tombolă ECO cu premii atractive

Educaţia şi informarea rămân principalele acţiuni pentru implementarea unui sistem de colectare selectivă

09 July 2016 - 11:51 AM 0 comentarii
Educaţia şi informarea rămân principalele acţiuni pentru implementarea unui sistem de colectare selectivă

Că România se situează în coada listei ţărilor europene în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor menajere o ştim cu toţii, cum ştim că nici o guvernare nu a luat măsuri pentru remedierea acestei situaţii.

659 tone de becuri, colectate de Recolamp în 2015

09 July 2016 - 09:58 AM 0 comentarii

Asociaţia Recolamp şi Greenlamp Reciclare SA au prezentat în data de 15 iunie a.c. „Drumul becului spre reciclare“.

659 tone de becuri, colectate de Recolamp în 2015

„Orașe curate“: Botoșani, o nouă campanie ECOTIC de informare și colectare a DEEE-urilor

09 July 2016 - 09:54 AM 0 comentarii
„Orașe curate“: Botoșani, o nouă campanie ECOTIC de informare și colectare a DEEE-urilor

„Orașe Curate“, o nouă campanie națională marca ECOTIC dedicată colectării electricelor și electronicelor uzate în mediul urban, a luat startul pe 1 iunie 2016, la Botoșani.

Iunie 2016

„Alegeți un iluminat mai bun“ - Ghidul pentru achiziția surselor de iluminat

13 June 2016 - 02:51 PM 0 comentarii

„Asociația Română pentru Iluminat“ (ARI), organizație profesională fondată în luna martie 2014 de către producători de echipamente de iluminat și specialiști din acest domeniu, în parteneriat cu Asociațiile InfoCons și Asociația Recolamp au anunțat în data de 25 iunie 2016 lansarea proiectului „Alegeți un iluminat mai bun - Ghidul pentru achiziția surselor de iluminat“.

„Alegeți un iluminat mai bun“ - Ghidul pentru achiziția surselor de iluminat

În gestionarea deşeurilor de ambalaje anul 2016 este unul pierdut

13 June 2016 - 02:20 PM 0 comentarii
În gestionarea deşeurilor de ambalaje anul 2016 este unul pierdut

ECO ROMÂNIA, asociaţia care reuneşte organizaţiile de transfer de responsabilitate Intersemat, Eco Rom Ambalaje, Ecologic 3R, Sota Grup 21 şi Ecopim, consideră că anul 2016 este compromis din punct de vedere al gestionării eficiente a deşeurilor de ambalaje. Principalele cauze sunt neimplicarea autorităţilor publice locale şi întârzierile legislative din acest domeniu.

Mai 2016

Clujul a găzduit un seminar despre bunele practici în domeniul colectării selective a DEEE

05 May 2016 - 06:13 PM 0 comentarii

Bunele practici în domeniul colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) au fost subiectul seminarului de la Cluj-Napoca. Programul de seminarii dedicate primăriilor şi operatorilor de salubritate locali, organizat de ECOTIC şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, a ajuns la cea de-a noua etapă.

Clujul a găzduit un seminar despre bunele practici în domeniul colectării selective a DEEE

Sute de ieșeni au trecut pragul Centrului Municipal de Colectare Iași (CMCI)

05 May 2016 - 05:39 PM 0 comentarii
Sute de ieșeni au trecut pragul Centrului Municipal de Colectare Iași (CMCI)

Pe 10 martie 2016, în Municipiul Iași s-a lansat, în premieră pentru România, Centrul Municipal de Colectare a deșeurilor din gospodării particulare.

Competiția primăriilor „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci!“ se apropie de final

05 May 2016 - 05:02 PM 0 comentarii

Campania „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci“, organizată de Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) în perioada 15 ianuarie - 1 mai 2016, se apropie de final.

Competiția primăriilor „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci!“ se apropie de final

Doar 40% din deșeurile de ambalaje ajung la reciclare

05 May 2016 - 04:26 PM 0 comentarii
Doar 40% din deșeurile de ambalaje ajung la reciclare

Din păcate doar 40% din deșeurile de ambalaje sunt sortate și trimise spre valorificare. Restul de 60% sunt deșeuri de ambalaje care se regăsesc în deșeurile municipale și care, în loc să fie colectate separat, ajung într-un procent 95% să fie eliminate prin depozitare de către majoritatea serviciilor de salubrizare.

723 de câştigători în cadrul campaniei „Reciclează cu SIGUREC“

05 May 2016 - 04:13 PM 0 comentarii
723 de câştigători în cadrul campaniei „Reciclează cu SIGUREC“

În perioada 05 octombrie 2015 - 31 martie 2016, compania Total Waste Management a desfășurat cea mai interactivă competiție de reciclare „Reciclează cu SIGUREC“, participanţii fiind recompensaţi cu premii substanţiale printre care şi un automobil hibrid.

Cu telefoanele mobile, reciclarea este doar la un App distanță!

04 May 2016 - 02:59 PM 0 comentarii

Începând cu data de 4 aprilie 2016, toţi utilizatorii de telefoane mobile inteligente sau tablete au un motiv în plus să recicleze: a fost lansată unica aplicaţie românească care integrează harta
naţională a punctelor de reciclare pentru electrocasnice defecte, baterii şi acumulatori uzaţi, un proiect al Asociaţiei Environ în parteneriat cu Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB).

România va deveni anul acesta cel mai mare producător european de fibră poliesterică reciclată

04 May 2016 - 02:44 PM 0 comentarii

România trăieşte un paradox în ceea ce priveşte reciclarea deşeurilor. Pe de o parte ţara noastră ocupă ultimul loc din ţările Uniunii Europene la cantităţile de deşeuri municipale reciclate, iar pe de altă parte are cel mai mare reciclator european de deşeuri de plastic de tip PET şi al doilea producător de fibră poliesterică reciclată din Europa, GreenTech şi Greenfiber.

„Rabla Plus“ pentru achiziţia de maşini electrice

04 May 2016 - 01:23 PM 0 comentarii
„Rabla Plus“ pentru achiziţia de maşini electrice

Anul acesta, Programul „Rabla“ va avea o nouă secțiune care se va numi „Rabla Plus“, destinată impulsionării achiziției de mașini electrice, iar ghidurile de finanțare ar putea să fie gata până la sfârșitul lunii aprilie, potrivit Agerpres.

Aprilie 2016

Cea mai modernă staţie de colectare Sigurec a fost pusă în funcţiune în Bucureşti

09 April 2016 - 09:18 AM 0 comentarii

Green Group, unul dintre cei mai mari investitori în industria „verde“ din România este iniţiatorul creării la nivel naţional a unei reţele de staţii automate de colectare a deşeurilor unică în ţara noastră. Până acum Green Group a instalat 43 de astfel de instalaţii în toată ţara.

Cea mai modernă staţie de colectare Sigurec a fost pusă în funcţiune în Bucureşti

Competiţia Primăriilor continuă! „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci!“

08 April 2016 - 01:33 PM 0 comentarii
Competiţia Primăriilor continuă! „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci!“

Primăria Orașului Panciu din județul Vrancea a lansat, sâmbătă 19 martie a.c., campania „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci“, organizată de Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB). Campania se adresează în exclusivitate autorităților locale, primăriilor din toate localitățile de pe teritoriul administrativ al României.

Peste 25 de milioane de francezi vor face parte în anul 2025 din sistemul „Plăteşti cât arunci“

08 April 2016 - 01:26 PM 0 comentarii

În Franța, responsabilizarea populației privind cantitățile de gunoi menajer pe baza cantității de deșeuri generate în gospodării se dovedeşte a fi un mod eficient de a reduce cantitățile de deșeuri.

Peste 25 de milioane de francezi vor face parte în anul 2025 din sistemul „Plăteşti cât arunci“

PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA: deschiderea Centrului Municipal de Colectare Iași (CMCI)

08 April 2016 - 01:19 PM 0 comentarii

Un eveniment mult aşteptat, deschiderea Centrului Municipal de Colectare Iași (CMCI), a avut loc pe 10 martie a.c., în Stradela Grădinari nr. 26 din Iași.

PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA: deschiderea Centrului Municipal de Colectare Iași (CMCI)

ECO - ROMÂNIA propune un memorandum național privind gestionarea deşeurilor de ambalaje

08 April 2016 - 01:08 PM 0 comentarii
ECO - ROMÂNIA propune un memorandum național privind gestionarea deşeurilor de ambalaje

Intersemat, Eco-Rom Ambalaje, Ecologic 3R, Sota Group 21 şi Ecopim sunt cinci companii de transfer de responsabilitate active pe piaţa de profil care s-au unit şi au reactivat proiectul ECO-ROMÂNIA, o asociaţie a organizaţiilor de transfer. ECO-ROMÂNIA îşi propune iniţierea, desfăşurarea şi sprijinirea activităţilor pentru creşterea cantităţilor de deşeuri colectate precum şi colaborarea cu toate autorităţile care au menirea să asigure cadrul legislativ eficient pentru gestionarea integrată a deşeurilor.

Cristian Lazăr: „Dacă deşeurile s-ar colecta selectiv, cred că am putea ajunge la un procent de reciclare de 50%“

08 April 2016 - 12:32 PM 0 comentarii

Cu toate că la noi în ţară colectarea selectivă a deşeurilor rămâne pentru autorităţi întotdeauna la stadiul de deziderat, investiţii în domeniul selectării şi reciclării deşeurilor continuă să apară.

Dumitru Mihalache: „Se vrea un serviciu de salubritate cât mai performant, cu bani cât mai puţini şi fără ca primăria să se implice în colectarea tarifului“

08 April 2016 - 12:01 PM 0 comentarii

Despre salubritate şi despre salubrişti s-a vorbit mult în România. Spre deosebire de alte organizaţii profesionale, salubriştii au ştiut să îşi apere bine interesele de grup.

Programul „Every Can Counts“, prezent în staţiile MOL România

08 April 2016 - 11:10 AM 0 comentarii

MOL România s-a alăturat, în data de 23 martie 2016, inițiativei programului “Every Can Counts” care are ca scop colectarea selectivă a dozelor de aluminiu.

Programul „Every Can Counts“, prezent în staţiile MOL România

Martie 2016

Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci!

12 March 2016 - 01:58 PM 0 comentarii
Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci!

În perioada 15 ianuarie 2016 - 1 mai 2016, Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) organizează Competiția Primăriilor „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci“, un program național de colectare selectivă a bateriilor și acumulatorilor uzați, dedicat celor mai eco-activi edili.

Asociația Recolamp a colectat și reciclat 658 tone de deșeuri de echipamente de iluminat în 2015

12 March 2016 - 01:47 PM 0 comentarii

Recolamp, organizație non-profit fondată de General Electric, Osram România și Philips România în 2007, a colectat și reciclat în 2015 - 658.651 kilograme de deșeuri de echipamente de iluminat, o cifră record pentru Asociație.

Asociația Recolamp a colectat și reciclat 658 tone de deșeuri de echipamente de iluminat în 2015

Fierul, hârtia şi DEEE-urile pe agenda OPP REMAT

12 March 2016 - 01:21 PM 0 comentarii

Organizaţia Patronală şi Profesională REMAT a organizat în perioada 15-16 februarie a.c. o întâlnire a tuturor membrilor săi în care s-au discutat ultimele evoluţii pe piaţa mondială a deşeurilor, eventuale oportunităţi de afaceri, dar şi ultimele evenimente legate de transferul de responsabilitate din România.

Fierul, hârtia şi DEEE-urile pe agenda OPP REMAT

ECOTIC promovează „Iașul meu curat“ în școlile ieșene, parte a campaniei de lansare a Centrului Municipal de Colectare Iași

12 March 2016 - 01:10 PM 0 comentarii
ECOTIC promovează „Iașul meu curat“ în școlile ieșene, parte a campaniei de lansare a Centrului Municipal de Colectare Iași

În perioada 17 februarie - 14 martie 2016, ECOTIC, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Salubris SA, desfășoară o amplă campanie de comunicare în școlile din Iași, la nivelul claselor V-VIII, pentru a informa elevii asupra deschiderii în orașul lor a primului centru municipal de colectare a deșeurilor din România.

Propuneri şi măsuri pentru deblocarea sistemului de gestiune a deşeurilor de ambalaje

12 March 2016 - 12:58 PM 0 comentarii

După încheierea seminarului „România - Orizont 2020: România din perspectiva pachetului de măsuri al Comisiei Europene privind Economia Circulară“, s-a constituit, la iniţiativa Asociaţiei Române pentru Managementul Deşeurilor (ARMD), un grup de lucru format din operatori de salubritate, OTR-uri, colectori, reciclatori şi producători.

Propuneri şi măsuri pentru deblocarea sistemului de gestiune a deşeurilor de ambalaje

Carrefour România și CCR REBAT au colectat 12 tone de baterii uzate

07 March 2016 - 03:17 PM 2 comentarii

Carrefour România a colectat, între lunile aprilie și decembrie 2015, peste 12 tone de baterii uzate și acumulatori vechi în cadrul programului „Reciclează și te recompensăm!“, disponibil în hipermarketurile sale din toată țara.

Carrefour România și CCR REBAT au colectat 12 tone de baterii uzate

Februarie 2016

W.I.S.E W.E.E.E - Green Environmental Technology: Un proiect al Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere, în parteneriat cu grupul SINTEF, co-finanţat de Norway grants, prin Programul Green Industry Innovation, prin Innovation Norway

09 February 2016 - 03:48 PM 0 comentarii

Astăzi, există pe de o parte mai mult aur în sertarele oamenilor decât în minele de aur din lume. La nivel internaţional, experţii vorbesc despre un adevărat război pentru resurse şi materii prime.

W.I.S.E  W.E.E.E - Green Environmental Technology: Un proiect al Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere, în parteneriat cu grupul SINTEF, co-finanţat de Norway grants, prin Programul Green Industry Innovation, prin Innovation Norway

Industria de reciclare, afectată de costurile reduse ale materiilor prime

09 February 2016 - 03:16 PM 0 comentarii
Industria de reciclare, afectată de costurile reduse ale materiilor prime

Federația franceză a companiilor din domeniul reciclării (FEDEREC) consideră că sectorul reciclării are nevoie de o îmbunătățire considerabilă astfel încât să poată rămâne pe linia de plutire în următorii ani.

Roxana Sunică: „Avem nevoie de legislaţie, de verificări, de controale şi de un mesaj că se doreşte o reciclare reală, nu doar pe hârtie“

09 February 2016 - 03:07 PM 0 comentarii

Asociaţia Recolamp este prima şi cea mai importantă organizaţie din România care preia de la producătorii de echipamente de iluminat din România responsabilitatea privind gestionarea deşeurilor generate de produsele de iluminat pe care le furnizează pe piaţă.

Roxana Sunică: „Avem nevoie de legislaţie, de verificări, de controale şi de un mesaj că se doreşte o reciclare reală, nu doar pe hârtie“

România va rata ținta de reciclare la baterii portabile

09 February 2016 - 02:09 PM 0 comentarii
România va rata ținta de reciclare la baterii portabile

Românii aruncă la gunoi, anual, peste 50 milioane de baterii şi acumulatori uzaţi, reprezentând aproximativ 1150 tone deşeuri cu conţinut mare de metale grele precum mercur, plumb, nichel, cadmiu, litiu şi care, potrivit normelor europene, ar trebui colectate şi reciclate în mod responsabil, în caz contrar, fiind posibilă declanşarea procedurilor de penalizare pentru neîndeplinirea Condiţionalităţilor Ex-Ante conform Regulamentului General 2014-2020 al Comisiei Europene.

Parteneriatul ECOTIC-SIGUREC: încă o intersecție importantă pe harta colectării și reciclării DEEE în România

09 February 2016 - 01:10 PM 0 comentarii

Parteneriatele sunt considerate o parte esențială a politicii și practicilor ECOTIC în domeniul colectării, reciclării și revalorificării DEEE în România.

Parteneriatul ECOTIC-SIGUREC: încă o intersecție importantă pe harta colectării și reciclării DEEE în România

Colectarea selectivă în Bucureşti se face doar prin programe-pilot

09 February 2016 - 01:02 PM 0 comentarii
Colectarea selectivă în Bucureşti se face doar prin programe-pilot

Colectarea separată a deșeurilor este o provocare permanentă pentru mediul privat, cetățean și pentru toate autoritățile publice implicate în domeniul deșeurilor.

MMAP vrea în domeniul ambalajelor un sistem funcțional, durabil și conform cu legea

08 February 2016 - 03:59 PM 0 comentarii

După un an de la declanşarea de către Administraţia Fondului pentru Mediu a unui amplu control la toate Organizaţiile de Transfer de Responsabilitate care s-au ocupat cu preluarea obligaţiilor de reciclare a deşeurilor de ambalaje, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a decis luarea măsurilor ce se impun în urma constatării unor raportări fictive de zeci de mii de tone de ambalaje reciclate şi amendarea celor vinovaţi.

România a intrat în elita europeană a reciclatorilor de deşeuri electrice şi electronice

01 February 2016 - 11:32 AM 0 comentarii

WEEELABEX este un proiect dezvoltat de Uniunea Europeană în parteneriat cu WEEE FORUM care vizează implementarea unui set de măsuri la nivel european pe întreg circuitul de gestionare a DEEE, de la colectare, depozitare temporară, tratare, până la reciclare, valorificare şi eliminare nepoluantă a fracţiilor rezultate.

Ianuarie 2016

Vrei să arunci un echipament electric? Caută recipientele roşii din Sectorul 3!

08 January 2016 - 04:26 PM 1 comentariu

Din 8 decembrie a.c., Bucureştiul devine primul oraş din ţară care suplimentează sistemul stradal de colectare şi reciclare.

Vrei să arunci un echipament electric? Caută recipientele roşii din Sectorul 3!

Asociația Environ a lansat în premieră absolută platforma online Magazin Baterel

08 January 2016 - 03:36 PM 0 comentarii

Cel mai inovator concept de magazin online destinat elevilor și profesorilor din România, www.magazin-baterel.ro, a lansat cu ocazia Sărbătorilor de iarnă campania „Reciclează și Moș Crăciun te premiază!“.

Asociația Environ a lansat în premieră absolută platforma online Magazin Baterel

Decembrie 2015

Rematholding este prima firmă de reciclare din România care a obținut certificarea WEEELabex

30 December 2015 - 11:20 AM 0 comentarii
Rematholding este prima firmă de reciclare din România care a obținut certificarea WEEELabex

Reciclarea deșeurilor electrice și electronice este o activitate care necesită pe lângă investiții și seriozitate și o recunoaștere din partea organizațiilor producătorilor de echipamente electrice și electronice. În viitorul apropiat singurii care vor mai activa în acest domeniu vor fi cei care vor implementa standardele de calitate WEEELABEX.

W.I.S.E W.E.E.E – Green Environmental Technology

23 December 2015 - 06:20 PM 0 comentarii

Un proiect Ateliere Fără Frontiere, în parteneriat cu grupul SINTEF, co-finanţat de Norway grants, prin Programul Green Industry Innovation, prin Innovation Norway.

W.I.S.E W.E.E.E  –  Green Environmental Technology

Environ vrea să sprijine primăriile pentru colectarea DEEE

18 December 2015 - 07:14 PM 0 comentarii

În continuarea acțiunilor sale de informare, de conștientizare și de sensibilizare în ceea ce privește colectarea deșeurilor electrice și electronice (DEEE), Asociația ENVIORON a trimis vineri, 18 decembrie 2015, către 3222 de primării din întreaga țară o scrisoare de intenție în scopul încheierii de parteneriate pentru îndeplinirea prevederilor OUG nr.5/2015 privind deșeurile electrice și electronice.